嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

什麼牌子既bb餅仔最好

什麼牌子既bb餅仔最好呢~??
要適合10個月既bb食~~

大宅

Re: 什麼牌子既bb餅仔最好

買過享氏, 嘉寶, 仲有一隻威化餅(我在city super買), 仲有一隻在吉之島買既一粒粒小饅頭餅仔, 我個人覺得享氏及嘉寶唔係咁好, 因為太大舊及硬, 仔仔食黎食去都食唔到, 食兩食就成支丟左去, 有次亞仔識咬, 好大舊在口裡, 又驚哽親, 後黎發現威化餅及粒粒小饅頭幾好, 前者好鬆化, 好易咬又易吞, 入口即溶唔驚哽親, 粒粒小饅頭我仔仔十五個月先俾佢食, 亦唔發覺有什麼問題, 如果你仔仔咁細個可以俾佢食威化餅我覺得適合d囉!
該用戶已被刪除

大宅

和光堂 has many types of biscuits which are quite good. My BB loves them very much.

You can get them at Citysuper.

I also tried giving him Gerber biscuits, but they were too hard!

Lulube was born weighing 3.2 kg

伯爵府

森永嬰兒粒粒餅

大宅

My baby likes 享氏既牙仔餅, she likes to chew for a long time as it is hard enough for her to chew... she won't bite a small piece and stuck in her throat!

[quote]
babybaby媽咪媽咪 寫道:
我同意garytai,因為我初初比BB食過嘉寶及享氏既牙仔餅,she doesn't like it. 我覺得d牙仔餅又硬,又驚哽親(可能forBB練牙力

公爵府

如果有得返轉頭, 我唔會買 heniz/gerber手指餅~
我會買 gerber 星星餅, 森永米餅~ 再進一步寧願買garden 手指餅

複式洋房

我bb6個月就比佢食和光堂餅仔,佢好鍾意食
jacqueline :-P ~小軒軒網頁~

大宅

我女細時都係食和光堂.
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

伯爵府

請問森永或和光堂的餅在哪裡有得賣? 西田百貨有嗎?

男爵府

吉之島,西田,荷花都有~~

大宅

森永嬰兒粒粒餅

翡翠宮

我都覺得咁既次序係最適合的, 先食gerber 星星餅,然後試米餅/小饅頭之類, 之後食手指餅或者茶餅!

Luzern 寫道:
我會買 gerber 星星餅, 森永米餅~ 再進一步寧願買garden 手指餅 [/quote]

大宅

citysuper 都有

ioi 寫道:
請問森永或和光堂的餅在哪裡有得賣? 西田百貨有嗎?

大宅

想問問d粒粒餅仔都幾甜, 會唔會起啖呢~??和咳咳呢~??

別墅

我個b都唔多鐘意食仔牙,次次都係玩多過食, 但鐘意粒粒餅仔同和光堂南瓜餅, 每次俾都食晒. 我都食過粒粒餅仔好鬼甜, 所以唔俾佢食lu, 南瓜餅就好似大人cookie, 我都鐘意食.

大宅

森永同麵包超人嬰兒餅

首頁

尾頁

跳至