意見反饋
義工

興趣嗜好 今日: 353|主題: 123241

[攝影] 我想買部200萬像或以下, 超輕型的相機比我2歲的仔仔玩snap shot, 有無好提議?

男爵府

國民生產總值:5176

我想買部200萬像或以下, 超輕型的相機比我2歲的仔仔玩snap shot, 有無好提議?

我仔仔今年2歲, 佢好鍾意用我部motorola E680i電話影相, 但E680i的影相功能太差了, 所以我想買部200萬像或以下, 超輕型的相機比佢玩snap shot, 本來睇中左sony cybershot DSC-U10 (又細又輕又cutie) 但可惜佢個鏡頭在"角落頭", 小朋友唔識就位而成日影到隻手指.......請各位攝影界巨子介紹下啦, 唔該哂!

大宅

國民生產總值:2812

Re: 我想買部200萬像或以下, 超輕型的相機比我2歲的仔仔玩snap shot, 有無好提議?

我係買菲林相機俾我女玩,如果我女要玩我部機,我都唔俾佢係Display 睇景,用返取景框,我唔知好唔好,不過我細o個玩相機,都係取景框取景。

複式洋房

國民生產總值:378

Re: 我想買部200萬像或以下, 超輕型的相機比我2歲的仔仔玩snap shot, 有無好提議?

我就會比我部SONY W1佢影,但要佢一定帶頸帶同我在旁先可玩.....因為貪LCD夠大,佢玩得不知幾開心,仲四處影我.我老婆同佢D玩具

複式洋房

國民生產總值:254

200 萬像或以下 U10 已差不多是最細。 後來出的超薄 DC 起碼都三百萬像。 如果大一些都無問題可以搵下二手的細機, 一千以內應有交易。 如 Canon Digital IXUS, Panasonic DMC-F1 等等。

如果唔介意質素差可以選擇電腦場賣的多功能 web cam, 幾百元有交易, 亦好細部。

[img align=right]http://images5.theimagehosting.com/P1040061-3s.JPG[/img]

男爵府

國民生產總值:5176

多謝各位的意見分享!

除了SONY U-10, 我仲睇中左PANASONIC D-SNAP AS10
(click here) 貪佢又輕又薄, 最岩心水就係佢個鏡頭在機頂, 包保阿仔d手指唔會遮住個鏡頭! 但這機屬於舊款, 除了在yahoo買二手之外, 仲有邊度(舖頭)有得買呢? 請指教, 謝謝!

男爵府

國民生產總值:5387

test

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.