意見反饋
義工

自由講場 今日: 1592|主題: 1023708

跳至
你身邊有無一些借完錢又唔想還的人呢?

洋房

國民生產總值:145

你身邊有無一些借完錢又唔想還的人呢?

我都識3個,有男有女

珍珠宮

國民生產總值:45484

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 你身邊有無一些借完錢又唔想還的人呢?

有 :-( 啲人借錢唔知點拒絕好

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

禁止訪問

國民生產總值:12931

子爵府

國民生產總值:12365

有,仲要係叔仔

珍珠宮

國民生產總值:45484

唔好意思呀版主,題外話.
小香香,
妳細佬好啲未呀?

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

洋房

國民生產總值:145

仲有無?

禁止訪問

國民生產總值:12931

男爵府

國民生產總值:6987

畀面勳章

我老公D同行,問我地借錢話要出糧比伙計,好快會還番比我地,點知,之後佢重扮比鬼上身,人影都吾見埋,重就0廿掉低個地盤要我老公攪掂佢,但地盤番到錢又吾係直接比我老公出糧比人同自己,總之攪到我一家四口喊0廿口,要攪到買車先有飯開.

子爵府

國民生產總值:13326

我老公的朋友五年前借左我四萬蚊,
唔還不特止,
早兩個月仲係酒店擺左廿圍娶老婆添!

我姨丈有錢開酒吧和車房,
都唔還返一萬蚊俾我!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

子爵府

國民生產總值:13204

有!仲要係男人來的。

男人甲,年紀比我大好多,社會地位又比我高,我以為佢一時手緊,借左俾佢,但借左錢後唔見人影,幾年後見到我,我都費事問,佢居然會自動問:我係咪欠你錢呀?幾多呀?
然後話"亞邊個"夠欠佢錢啦!仲多過佢欠我。
但我同"亞邊個"係兩個人來的,而且佢同"亞邊個"稱兄道弟,我又無同佢稱兄道妹。
跟住佢主動話幾時還,結果:0!

男人乙,是我的舊同事,借錢時講明下個月還,見佢話急住供樓,所以借左俾佢。
點知而家又一年了!
話八月還又變左十一月,而家二月,剛收到他主動send來email,完全無提還錢,只說他有幾忙。

咁忙賺左咁多錢都唔還,唔知咩意思?
仲成日寫到有好野將會帶挈我咁!我俾佢激到都唔知點答佢好!
其實數目唔係多,但我不忿氣送錢給這種人駛,你地話我應該點回信追債應該點回信追債好呢?

男爵府

國民生產總值:6555

我覺得除非真係還唔到啦,如果唔係我唔怕醜,我一定開聲去追的

幾年前同學A及同學B分別問我借幾萬蚊,講明4個月後還,點知2個都唔守時還錢,我咪打電話比佢2個追囉

同學A --- 話比多1個月時間就即還,我應承•
同學B --- 一直避我,唔接電話,我火都

珍珠宮

國民生產總值:30618

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

同意你的做法, 我就唔會借錢比人, 如果借只會借比 D 好熟同好好朋友的人, 因我會了解佢係 D 咩人同近況, 咁的情況下我係會知佢等錢使, 其他人係唔會借, 仲有我覺得還錢呢 D 野, 如果個人有心還, 一定會自動夠期時還比你, 又或者佢唔可以一次過還都會分期還, 唔會等人開口問, 如果佢係唔還, 佢就會避你或等你開口問先再算, 記然佢咁做得出, 你就唔好怕開口去追佢地, 反正佢唔還你地都無朋友做架啦..... 死都要追番的錢, 無朋友做咪無朋友做囉.....

[quote]
codychan 寫道:
我覺得除非真係還唔到啦,如果唔係我唔怕醜,我一定開聲去追的

幾年前同學A及同學B分別問我借幾萬蚊,講明4個月後還,點知2個都唔守時還錢,我咪打電話比佢2個追囉

同學A --- 話比多1個月時間就即還,我應承•
同學B --- 一直避我,唔接電話,我火都

大宅

國民生產總值:1510

有~叔仔
2000-12-2 --日鋒-- 2004-12-16--日晴-- 2004-12-16--日宇-- 2002-12-4 --日朗-- 家有四個小魔怪

伯爵府

國民生產總值:18205

我老公個朋友LOR~

該用戶已被刪除

男爵府

國民生產總值:5790

有一個我好既朋友~借既唔多~加加埋埋幾千JER~我另一個好好既朋友都已經睇唔過眼問我佢有無比番我而同佢暗示過(其實我無所謂~因為可以知佢係咩人~咪小心D~唔好有$$既野LAW)~點知佢都回答得幾絕呀~得架啦~個次車$$幾多我比左~扣啦下(幾元JER WOR)∼咁都得!!!

子爵府

國民生產總值:14728

廿年前我舅父借左我阿媽10萬(嘩﹐個時我估可以買半層樓)
至今沒還﹐亦無intention去還....!!!!
為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

子爵府

國民生產總值:13204

princess_mama 寫道:
~點知佢都回答得幾絕呀~得架啦~個次車$$幾多我比左~扣啦下(幾元JER WOR)∼咁都得!!!

嘩!真係咩人都有!!!
令我想起學生年代,有一次我袋左三百蚊本來去剪頭髮,點知間髮型屋無開,有個同學話同亞媽

侯爵府

國民生產總值:20658

我都懷疑緊一個..................... ?-(

希望唔係啦!!!!
活在當下

民房

國民生產總值:89

SO MANY...

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.