意見反饋
義工

育兒好物 今日: 2|主題: 92832

有冇人用護協做promotion既Aprica的bb車?

大宅

國民生產總值:1078

有冇人用護協做promotion既Aprica的bb車?

我見用雀巢卡係護協買架apricaB-113-620既雙向bb車,由$2490減至$1690,原本我想買Combi359,係bb dream 都要$1620,妳地話邊隻好呀?Thank you very much!!!!

大宅

國民生產總值:4284

Re: 有冇人用護協做promotion既Aprica的bb車?

我現在都是考慮緊買邊款bb車, combi 款就有些資料可以交流吓:

Combi TM359DX: 雙向, dimension 515x915x940, 6.6~8.3kg; large roller, 初生至 3 歲, 可調較三種角度, 全透氣車蓬 (全蓬); 護協和孕寶寶售 HK$1,530

Combi TM359: 單向, 4.2kg, 可單手摺車 & 可上膊 (DX 款就唔知得唔得); 護協售 HK$1,360/HK$1,105

但 Combi 脚踏設計係縮入, 唔好用.

apricaB-113-620 有幾重, 闊絡嗎? 是由初生開始用?

洋房

國民生產總值:59

Re: 有冇人用護協做promotion既Aprica的bb車?

http://www.aprica.jp/hm/html/products/babycar/_wmneo_03.html

this one ?

別墅

國民生產總值:636

look like same...

洋房

actually i was thinking to buy combi tm354 (aprica seems good but too expensive for me). but now i found a similar one from Capella, S218, it looks pretty much the same as combi tm354, although it is a korea brand and made in china, the built is quit solid and much cheaper.

The S225 is another good option, i saw an ad. in a baby magazine selling @ $698 (org. $900), seems a good bargin.

any comment?

大宅

我見唔到webpage上有架車的model no.,但外形好似,apricaB113-620係可以for 初生用的,可130-170度,重4.9KG only,座位比combi闊D,有避震座墊…
aiya,我覺得買邊架車都好多選擇,都唔知點揀好,究竟combi好定aprica好?不過香港人好似識combi多過aprica,係唔係?

大宅

國民生產總值:1086

我比較過, 覺得aprica好d!! 又比combi 闊d! 問個sales, 都話aprica的material好d, 及日本皇室都係用aprica...
唔知真唔真呢?!!
  [url=HEIB'S ALBUM]http://www.babyhome.com.tw/luyinhei[/url]

洋房

i read other threads said combi tm359 seat is not "wide" enough when the baby is 6 or 8 months old, and if the baby is very active, the stroller seems not strong enough & easy to flip.

大宅

國民生產總值:2203

我都覺得好難選擇

我大女以前係用campella, 雖然係korea 既牌子, 不過都好好既, 我都好like, 因為佢個seat 究大.

而今次, 我細仔, 我都未買車仔, 都在想緊用combi, aprica, graco 定係買番之前既campella.

不過我個人經驗, bb 車好快就唔用, 尤其太鈿size 個d, 因為bb 會唔夠位座.. (唔知係咪我大女係大size), 不過combi 同aprica 既好處就方便, 因為比較輕型d.. 而graco 同campella 就大架好多...

大宅

真係心大心細,見到好多網友話combi細,而且359-DX好鬼重,成6.xxKG,我想我會去護協睇睇架aprica,不過護協d opening hours好短,我又住得遠,都唔知幾時才可去看看…煩煩煩,都係想BB有架好車,又物超所值…

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.