意見反饋
義工
[2005年] 請問BB識爬未?仲識啲乜??

複式洋房

國民生產總值:335

請問BB識爬未?仲識啲乜??

我BB仲未識爬,又未識叫baba,mama, 有啲担心... :cry:

別墅

國民生產總值:859

Re: 請問BB識爬未?仲識啲乜??

我個仔7個月就識爬, 依家扶住野行幾步. 叫媽媽 & 唔知亂叫d mud. 不過每個bb發育都唔同, 有d完全未爬過就起身行啦 ! 你阿b係咪肥肥地架 ? 重身可能難郁d ?

子爵府

國民生產總值:14667

未識爬,只係識"蘭",識趴係度之後坐起身,可以扶住D野企,仲係度"un"下"un"下,喊個時叫媽媽,平時成日叫"爹爹"(唔知係晤係撞彩),仲識拍手

民房

國民生產總值:3

manchan716 寫道:
未識爬,只係識"蘭",識趴係度之後坐起身,可以扶住D野企,仲係度"un"下"un"下,喊個時叫媽媽,平時成日叫"爹爹"(唔知係晤係撞彩),仲識拍手

同你個b好似啊.....

識爬幾下,不過我個b唔係幾鐘意爬爬....坐係到un住咁去,,識趴係到自己坐起身...再扶住D野企,再自己企一陣.

喊同開始想發脾氣個時先叫媽媽..........多數叫[呀ba ,ba ba]同姐姐...

有時見到我奶奶同baba,就打側個頭,扮到好o爹咁...
一見到我地d大人食野..佢就嘈到不得了...係咁係到大叫,扮怪獸叫,叫佢比佢食食.....

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:1316

cacatam 寫道:
我BB仲未識爬,又未識叫baba,mama, 有啲担心... :cry:

我bb都係未識爬又未識講野,但就成日要人扶住佢企同埋行

子爵府

國民生產總值:14667

shan86899,

你BB有幾大呀??
啓楠8個半月(5月24日出世)

水晶宮

國民生產總值:58784

有d BB係唔會爬, 跟住佢直接去學行

複式洋房

a bit fat and quite 'tall'...ah...still worry~~ :-|

別墅

國民生產總值:859

佢可能只係懶懶地咋...用d玩具引下佢 & 陪佢一齊爬下啦. 我個仔初初都係一舊飯, 慢慢就好d, 佢做到小小野你都要好誇張咁讚佢, 佢至有心機學野架.
有冇試下同佢玩d靜態嘅遊戲, 例如疊疊杯之類呀 ? 我老公成日話個仔一味多動作, 四肢發達, 頭腦簡單...第2日做速遞咩....

大宅

國民生產總值:2544

我細B識爬, 爬得好快。但未識叫媽媽、爸爸,剩識叫ye ye,好似叫緊阿爺o甘, 攪到佢笑"lup"牙

複式洋房

tintingai 寫道:
佢可能只係懶懶地咋...用d玩具引下佢 & 陪佢一齊爬下啦. 我個仔初初都係一舊飯, 慢慢就好d, 佢做到小小野你都要好誇張咁讚佢, 佢至有心機學野架.
有冇試下同佢玩d靜態嘅遊戲, 例如疊疊杯之類呀 ? 我老公成日話個仔一味多動作, 四肢發達, 頭腦簡單...第2日做速遞咩....

i'll try la...thank you...

禁止訪問

國民生產總值:46216

男爵府

國民生產總值:9606

我隻b都係,只識用腳YOUNG,唔識爬..最多坐住"UN"個蘿柚
最叻就係BYEBYE,但同佢講SAY HELLO,同BYEBYE佢就自己識 ,之於講野..物都唔識,只係有時撞彩講"忟忟"
我話講左"忟忟"就有野食..佢有時都會講

大宅

國民生產總值:4129

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我BB識爬, 爬得好快, 識企, 學行, 學 但未識講野

大宅

國民生產總值:1790

我隻 b 七個幾月就識爬, 可能成日有個家姐比佢 copy, 爬咗唔夠兩日就去學人爬樓梯, 一個星期都唔夠就可以自己爬上樓上, 當然都仲係震震吓!! 又成日扶住張 coffee table 企响度!!! 有時佢爬兩步又自己傻吓傻吓咁拍兩吓手掌!! 爬兩步又自己傻吓傻吓咁拍兩吓手掌!! ?-(

別墅

國民生產總值:533

我隻b六個多月已開始爬,依家扶住野就會行.

洋房

國民生產總值:34

我阿B識得話"打打" &"爸爸", 叫佢打掌仔就會拍手, 同埋識拜拜, 但就仲未識爬!! :-( :-( :-(
Hello!!各位我叫思洛, 2005年05月20日出世!! :lol: :lol:Charlotte小天地 :lol: 20/05/2005 -- 2.85kg 20/06/2005 -- 3.64kg 18/07/2005 -- 4.34kg 01/08/2005 -- 4.71kg 24/08/2005 -- 5.19kg 13/09/2005 -- 5.38kg 28/12/2005 -- 7.10kg 07/02/2006 -- 7.60kg 16/05/2006 -- 8.40kg 02/12/2006 -- 9.40kg 02/01/2007 -- 10.20kg

別墅

國民生產總值:773

我阿B識得話"打打" &"爸爸", 媽媽叫佢會拍手, , 但就識向後爬!! very like 睇廣告一播就定曬叫佢唔啋

大宅

國民生產總值:2986

我個仔會啜飲管、自己企、扶住行、坐、爬、叫爸媽、話曳曳、哎吔、mum mum......
四眼雞丁真人版 更新日期︰15-NOV-06 有新成員喎 仲唔入

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.