夫婦情感

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

係咪我小氣

洋房

Re: 係咪我小氣

你當然唔係小氣啦比我一定發脾氣但會唔會你男朋友一時唔在意呀甘你咪同佢講等佢以係識做同人介紹你係佢女朋友囉

大宅

小氣咗d啦! 不過你又有你嘅道理嘅, 嗰d路人甲, 你唔駛理佢哋喇!

男爵府

好媽媽勳章

公私分明 好d

珍珠宮

你都唔夠我嬲....
有次有個F.1生黎買魔術野~
我老公唔知講開咩,話問下我老婆先~
點知個小朋友指住我話"下?!佢係你老婆?!我以為係你阿媽咋~"
WA.......果下我真係嬲嬲地~我咪問佢"弟弟~你係咪冇戴眼鏡ar?!"佢話講笑o者~我話我唔覺得好笑wo!之後佢見親我都好驚青下.......

男爵府

好媽媽勳章

以前係男友公司間中幫手我都只會叫男友做"老細", 客問野就會話我話唔到事喎......有個熟客都係年幾先知我係邊個, 查實唔駛咁緊張啦. ^_*
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我覺得都唔算小氣既, 但個人認為唔太成熟囉, 响生意立場..公私分明好重要 我同老公拍檔睇鋪十多年, 好多客都以為我係佢好幫得手既伙計, 咁樣方便好多架, 保留多d '扯貓尾or卸膊' 既空間, 多d時間私下商討對策, 若客人知你身份..你就責無旁貸頂硬上喇!尤其是响客人講價時..."我打工咋..減咁多會俾人鬧架"<<好好用架 體諒下佢啦, 你係介意咪同佢講清楚囉!

男爵府

有冇聽過一句致命的閒話叫"兩公婆夾埋打龍通"?
你老公真係一個做老闆的人才!

別墅

但站在客既立場, 我理鬼得你係邊個喎, 總之你唔係老細, 佢咪當你伙計囉. 咁你係做partime,你男友話你係伙計都冇錯, 使唔使咁複雜又同D冇那更既人講呢個係朋友, 果個係親戚? 都係求其一句姐.

其實問心, 你係咪expect人地當你係老闆娘咁"尊重"你呢?

複式洋房

咁既男人, 仲值得你為佢捱生捱死?

珍珠宮

精靈 寫道:
咁既男人, 仲值得你為佢捱生捱死?

你咁講又唔多岩喇~
有d男人覺得男女之間既關係唔駛同人交代ga ma!識得耐人地就自然知ga la!
唔通下下有客入黎都要介紹你係佢女朋友咩~
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至