產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

私家醫生鼓吹開刀

各位mama.

妳地的私家醫生會否鼓吹開刀 (e.g. 話bb 頭大 / 妳盆骨細...)

真係好奇怪!
該用戶已被刪除

Re: 私家醫生鼓吹開刀

大宅

我係睇私家, 本來我都同醫生講想開刀, 不過佢反而叫我順產. 結果我都係順產. 所以個個醫生都唔同既, 唔可以話佢地鼓吹開刀.
就算係順產, 醫生都有方法控制個時間, 例如幫你吊催生水咁, 仲有其他方法, 例如我未穿水果陣開得好慢, 如果醫生幫我穿水就bang bang聲開, 穿左水3個鐘就生左啦~

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

可唔可以講你個醫生名.因為我個朋友都系醫生叫開刀的.
未到3個月已經話佢盆骨細要開刀.睇下會唔會系同一個醫生.

大宅

t
url=http://www.youngnutrition.net][/url

男爵府

no wor. My doctor let me choose by myself. I chose to have C-section at last because I was too scared.

男爵府

我個醫生又唔會喎, 佢鼓勵我順產!

男爵府

好媽媽勳章

我果個鼓吹自己生,我話開刀,佢都叫我諗下先,仲問我點解唔試下自己生

大宅

我個醫生都係不停咁遊說我順產o架. 不過我o地好堅持要開刀, 因為太驚 la.

伯爵府

我好想開刀但我個私家醫生係咁叫我順產

男爵府

ecec, 可唔可以話你個醫生係邊個呀? 因為我想轉醫生.

大宅

我睇余啟文, 如果沒有大問題, 佢認為自然分娩好D, 佢比我自已選

伯爵府

phoebetsui 寫道:
我睇余啟文, 如果沒有大問題, 佢認為自然分娩好D, 佢比我自已選

我都係睇余醫生架

大宅

elmostoney,
我睇陳麗燕, 不過呢度好多人話佢串, 我自己就覺得佢幾好囉.

elmostoney 寫道:
ecec, 可唔可以話你個醫生係邊個呀? 因為我想轉醫生.

珍珠宮

我醫生都叫我自己黎 :mrgreen:
我又真係得左wor :mrgreen:

私家醫生係多d叫人開刀,產婦又可以自己決定揀邊樣wor,公立就真係好唔掂先開,自己又無得話事!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

我個私家醫生都叫我盡量唔好開刀

所以而家我自己要控制飲食, 唔好比bb超磅, 咁就可以自己黎啦

大宅

我都係呵.

sabina_bb 寫道:
[quote]
phoebetsui 寫道:

我都係睇余醫生架 [/quote]

大宅

我睇覃伯英, 我產道唔夠位生, 佢都鼓勵我自然分娩, 結果都OK生咗!!

首頁

尾頁

跳至