母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

baby sling 的疑問,唔該幫幫忙

想買baby sling,唔知純棉,色丁同泰絲邊隻料比較好,有咩唔同呢?

男爵府

Re: baby sling 的疑問,唔該幫幫忙

但你初用, 我建議你用tropix質地的, 因為cotton初用者會覺得難索, 而sateen的話可能會"線"些, 可能會難掌握餵哺技巧!
(抄自gigiso)

男爵府

但我問過賣果位太太,佢話cotton越洗越好用!
我打算買cotton

大宅

d色sharp d會靚d!

大宅

唉,我鍾意深色,揀咗深紫色泰絲.今日落咗order.

男爵府

我都係今日落左orded
唔知點俾錢呢?

複式洋房

我昨日都定左條深藍色全棉(因為個女人又係話全棉越洗越好用喎), 佢話星期四,五就會收到, 用郵寄, 收到貨後冇問題就打電話比佢, 跟住去銀行入$就得, 咁我問佢要唔要fax番張收據比佢, 佢話唔駛......好似好兒戲....

大宅

萬諾豬 寫道:
我昨日都定左條深藍色全棉(因為個女人又係話全棉越洗越好用喎), 佢話星期四,五就會收到, 用郵寄, 收到貨後冇問題就打電話比佢, 跟住去銀行入$就得, 咁我問佢要唔要fax番張收據比佢, 佢話唔駛......好似好兒戲....

唔係兒戲, 而係佢信得過bk的媽咪姐! 我都搵佢買過好多條, 郵寄都試過一次, 放心啦, 冇問題既!

大宅

YEAH-YEAH 寫道:

紫色泰絲都好靚, 我第一條都係呢個顏色, o個時個個都讚靚!

大宅

gigiso 寫道:
[quote]

紫色泰絲都好靚, 我第一條都係呢個顏色, o個時個個都讚靚! [/quote]

哈哈,有人話靚就好啦.

純棉就話越洗越好用,不過有d可能會起毛粒,所以揀絲質囉.

記得話係bk媽咪喎,會有9折架.

洋房

我頭先落左order﹐My GOd!!原來貨到先至收錢架~~真係好信得我地喎!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我前日上網訂, 今日已經收到, 幾有效率. 我就買咗深藍色Cotton, 但都未掌握到點用.

男爵府

咁有哂我地地址嘛

民房

Oh, BK媽咪有9折?我剛買了一條Tropix Cotton… 不過要多d練習,我個B得14磅左右,成日周身郁,好難固定在條sling道,攪到好似唔係好穩陣。

我的經驗係星期六online落order,星期三寄到我屋企,我就郵寄張cheque比錢。快、靚、正!

[quote]
gigiso 寫道:
[quote]

紫色泰絲都好靚, 我第一條都係呢個顏色, o個時個個都讚靚! [/quote]

哈哈,有人話靚就好啦.

純棉就話越洗越好用,不過有d可能會起毛粒,所以揀絲質囉.

記得話係bk媽咪喎,會有9折架.[/quote]

男爵府

[quote]
gigiso 寫道:
[quote]
唉,我鍾意深色,揀

男爵府

請問有無媽媽用緊泰絲個隻覺得好用ga??

男爵府

Jac,
I used Thai silk before and it is very good! but it will be a bit slided if you are the 1st user.

男爵府

咁係米初用者取好都係用cotton或者 tropix cotton比較好呢?

伯爵府

妳地係邊度訂呀 ??

tks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊