潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人買過高科技鑽石?

那兒有得買?
謝謝!

複式洋房

Re: 有冇人買過高科技鑽石?

www.carat.cc
:pint:

別墅

www.carat.cc
人欲冇求何需求,人若有求何處求-------------------------天下烏鴉一樣黑,利益衝突起爭端-------------------------鏗得一蚊得一蚊,鏗鏗埋埋等你坤-------------------------別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿,若然比你看得穿,你會比我更加癲

複式洋房

Hello, 我對呢個topic都幾有興趣喎。我剛剛睇左佢地個web site, 知道中環有showroom, 呢幾日我會去look look。
到時再報料。

晉熙媽咪

大宅

bosco_shop 寫道:
Hello, 我對呢個topic都幾有興趣喎。我剛剛睇左佢地個web site, 知道中環有showroom, 呢幾日我會去look look。
到時再報料。

複式洋房

複式洋房

識睇的人一睇就知道唔係真石, 但中環新世界辦公室好似有一間就好似真一點 (不肯定, 是聽人講的)

伯爵府

好似有間叫 "diamonx" (唔記得點串)
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

伯爵府

另外可以look look以下 :

here

我同事話比我知的, 價錢唔貴, 玩下無所謂!

我講果間diamonx, d價好貴, for example, 1卡真石要 $50,000, 佢都要買 $20,000 ga!

大宅

Dear vivienmak,
I can't log on Yahoo's cos they need 'reg'
Can you send me the information?
Thanks
Ko

複式洋房

我剛剛去左Carat中環showroom睇過, 基本上唔係越大粒越貴, 而係金屬部份越多越貴。

1只1卡鑽介, 粗邊大約$3500, 幼邊大約$2200。我個人覺得如果買1卡以下,都唔係咁容易睇得出。而且佢地果cutting好靚, 望落好閃。

我本來都見到有只幾鍾意, 但個sales話有連卡佛咭有10%off, 所以我想問吓d朋友有無至買。

今個月低time square開分店, 到時可以方便我多d。
晉熙媽咪

大宅

thanks

複式洋房

我買個牌子"Arte", 佢都話佢o個d都係合成鑽石, 硬度有8.5, 同鑽石10度差唔多, 能做出真鑽石cutting, 所以閃亮度可以比美真鑽石, 我買左隻心形鑽戒, $17xx, 我都覺得幾靚, 我未去過carrat睇, 可以比較下喎.

男爵府

minikelly 寫道:
我買個牌子"Arte", 佢都話佢o個d都係合成鑽石, 硬度有8.5, 同鑽石10度差唔多, 能做出真鑽石cutting, 所以閃亮度可以比美真鑽石, 我買左隻心形鑽戒, $17xx, 我都覺得幾靚, 我未去過carrat睇, 可以比較下喎.

請問"Arte"可以

複式洋房

我係沙田新城市買, 不過周圍都有, 上網睇下,
www.arte.com.hk
我隻心型應一卡多d,
其實我買完隻介子, 有得即場抽coupon,
我抽到張"50% off on next purchase,
個sales 話我好lucky, 佢地要買滿$30,000.- 先有折,
最後我重買多左一對耳環, 可能自己跌真的, 跌得太多,
而家真係唔敢再買真, 心態唔同左,
而家當fashion O.K. o架

伯爵府

Ko 寫道:
Dear vivienmak,
I can't log on Yahoo's cos they need 'reg'
Can you send me the information?
Thanks
Ko

齋look唔洗register ga!

子爵府

Arte同 Carrat呢d人工石,可能硬度同鑽石相若,但係淨度同光芒就仍然差很遠;細看一眼便看得出。

大宅

I just bought a 1ct diamond ring from carat website and they will send it to me later...I think carat is better than Arte.
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

複式洋房

Actually, I put my real diamond ring(2ct) together with the Diamond Simulant ring I bought from Carat, at a first glance, none of my friends can tell the difference. Of course if you give bit more indepth examination, you can tell the differences. Then again, if you just wear it as a fashion purpose, it's good enough to pass, and you can have more choices in an affordable price.

Now comes a new type of diamond simulant called moissanite that is almost as hard as diamond and even more brilliant. It costs about HK$4,800 a carat, perhaps a tenth the price of diamond. And best — or worst — of all, it fools many professionals.

PS, Arte uses cubic zirconia (CZ), CZ doesn't sparkle quite like a diamond, it can get scratched, and over time it loses its luster. To an expert, CZ never measured up.
:pint:

伯爵府

但要用幾千蚊買彷diamond (1卡), 不如買隻細細地的真diamond (30份below)

首頁

尾頁

跳至