跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 真光幼稚園13/2派表請問幾點開始

咁我又唔知真光收生的準則wor

子爵府

好媽媽勳章

BabyKC:
真係唔該晒你!咁你知唔知真光要幾時交留位費呀?
本來我都唔諗住讀真光,但係佢又收囝囝上午班,攪
到我心大心細添,唔知點!

BabyKC 寫道:
Hello,
longheibaby, 恭喜恭喜,你仔仔考到上午班..
chaichai, sorry, 你仔仔考唔到...
我囝囝都考唔到... :-(

(如果我無聽錯, 佢無睇錯, 因為我係抄了你地囝囝個名俾佢的)

大宅

唔該晒你呀babykc!
其實我都估到佢考唔到架喇! 況且我都唔唸住讀呢間!

大宅

唔該晒你呀babykc!
其實我都估到佢考唔到架喇! 況且我都唔唸住讀呢間!

BabyKC 寫道:
Hello,
longheibaby, 恭喜恭喜,你仔仔考到上午班..
chaichai, sorry, 你仔仔考唔到...
我囝囝都考唔到... :-(

(如果我無聽錯, 佢無睇錯, 因為我係抄了你地囝囝個名俾佢的)

大宅

longhei媽

如果我係你真光同三育, 我會揀真光!

男爵府

chaichai 寫道:
longhei媽

如果我係你真光同三育, 我會揀真光!

我都係咁話 !! 各位 !! 我個仔都 OUT O左LU !! :-( 不過佢今次要我陪考我都預O左唔得 LU !!! 都係讀返肖珍 p.m. 啦 ! 希望可以轉到上午班啦
你快樂,所以我快樂 !!!

別墅

longheibaby,
咁我又唔知幾時要交留位費, 最好你打電話問問

子爵府

好媽媽勳章

咁"生命"同"真光"你地會讀邊間?

別墅

我會選真光, 第一, 真光係出名的名校, 既然考到點解唔讀, 可望第二時派到一間好的小學, 第二, 你囝囝考到的係上午, 唔係下午, 返上午, 時間會好用好多. 第三, 就算第二時, 囝囝覺得壓力大, 轉出去的機會都會大d, 因為人人都以為真光出來的成績應該唔錯.

至於生命, 我囝囝都收了下午班, 我都交了留位費, 同申請轉上午, 生命吸引我的地方係佢地功課唔多, 唔用傳統的教學方式, 咁樣比較適合我囝囝, 因為我囝囝係個d 座唔定的人.

http://www.lifekg.edu.hk/main.htm
但係我老公就唔係咁鍾意, 因為佢覺得點都要讀上午班(萊茵), 所以我都唔知點算好

大宅

I agree w/BabyKC

大宅

"生命"收左我個女am
"真光"收左pm

我都唔知點好呀 :-(
我好想個女讀真光, 但係又揍唔到佢讀pm班.

別墅

今日我要返工.係婆婆幫手睇成績.呀女
[img align=left]http://i41.photobucket.com/albums/e269/takkee/11gz.gif[/img]

大宅

evitalcm:
都唔關讀哪間幼稚園,如果你跨區報機會真是好低.
報人地的地址都是一個好方法.
evitalcm 寫道:
[quote]
jasma 寫道:
ching828:

是否肖真多數入靈愛小學, 真光 --->真光小學

答:NO,全部都要跟政府派位的,而且呢两间的學位都很少,想入到都要看你是咪甘好彩,特別靈愛小學添.

請問你知唔知如果我住天水圍o既話,第時如果讀o左呢o的幼稚園都係冇人地咁大機會入呢o的小學呢 ?  定係報定人地o的地址會好o的 ?[/quote]

男爵府

咁請問知唔知佢地需要幾耐以前o既 address proof ??

別墅

請問而家係報邊一個學年架?
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

男爵府

今年9月個學期law

別墅

那請問啟思幼稚園好嗎, 有沒有任何意見呀? 是否可以直上小學和中學?
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

男爵府

個間係唔係元朗中心係停車場度細細間個個啟思 ? 我睇過環境唔係咁好, 唔係咁鍾意 ? 不過佢其他O既我就唔知啦 ?

大宅

evitalcm :

咁我就唔清楚啦,因我仲未報過小學,唔使太心急,你有排都未報,入咗幼稚園再問下都唔遲.
evitalcm 寫道:
咁請問知唔知佢地需要幾耐以前o既 address proof ??

男爵府

咁係就係, 不過因為我聽人講話好似需要1 年以上o既地址證明, 所以問清楚好o的. 等我問問人先 :wink:

首頁

尾頁

跳至