自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱水沖蜜糖係唔係唔得架?

聽講話會變質
0甘可唔可以用凍水沖開左加熱水?
或者夜晚沖定放雪櫃朝早叮熱黎飲?

因為聽講朝早飲蜜糖有美容功效..
為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 熱水沖蜜糖係唔係唔得架?

最好用暖水沖, 熱水沖好似話會"燥"!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

應揀1. 用凍水沖開, 後加熱水! (如果直沖熱水, d蜜糖會酸.)

緊係唔好沖過夜, 又叮熱啦, 我諗仲變質得犀利呀!

子爵府

我上次去個friend屋企, 佢個賓賓用熱水開honey, 我話會酸架, 我個friend話靚o既honey用熱水開係唔會酸, 點知飲落去真係一d都唔酸~ :-P :-P :-P

伯爵府

明白
0甘只好早d起身煲水 :D

伯爵府

我買的好平 :D
有張男人相係個樽到個隻

hinhinmom 寫道:
我上次去個friend屋企, 佢個賓賓用熱水開honey, 我話會酸架, 我個friend話靚o既honey用熱水開係唔會酸, 點知飲落去真係一d都唔酸~ :-P :-P :-P

公爵府

熱水會破壞蜜糖嘅營養!!

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

用暖水沖

大宅

用熱水開蜜糖飲得多幾日會結宮(呵硬屎).
熱蜜糖是有肚瀉時飲就會兜呵.
不熱蜜糖另人大便暢通.
用白開水開後加暖水就好了.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

伯爵府

謝謝各位﹗﹗﹗

0甘大家有無咩好的牌子推介??
因為成日覺得個人好乾同皮膚唔好
想試下keep住飲會唔會好d

大宅

熱水會破壞蜜糖嘅營養!!

我也聽過這說法

禁止訪問

男爵府

我多數用温水沖,

大宅

我聽過一個靚仔22yrs, 佢話(華x萬家)超巿蜜糖喺唔錯, 槐花蜜和另一牌子要成$40或以都好. 我見佢用來開鮮奶飲, 他好鬼補, 他的皮膚又白又滑.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
飯婦人Blog

男爵府

[quote]
令令 寫道:
我多數用

伯爵府

開奶飲
稔都無稔過tim

大宅

無錯呀, 喺我親眼先著個靚仔怎樣做, 一支鮮奶, 蜜糖, 一隻杯, 將奶放入杯, 加蜜糖2-3茶羹(甜味除人的喜好)攪拌, 就喝得. 個果靚仔重3日到就會飲忌廉加鮮奶. 當時工作地方好多女性, 個個都望著佢, 又擰吓個頭. 心諗咁鬼貪靚.
飯婦人Blog

伯爵府

哈哈
我皮膚未來得及變好﹐就會變肥妹了
因為我最愛飲全脂奶﹗﹗
都係隔日飲咋

alvinchanmama 寫道:
無錯呀, 喺我親眼先著個靚仔怎樣做, 一支鮮奶, 蜜糖, 一隻杯, 將奶放入杯, 加蜜糖2-3茶羹(甜味除人的喜好)攪拌, 就喝得. 個果靚仔重3日到就會飲忌廉加鮮奶. 當時工作地方好多女性, 個個都望著佢, 又擰吓個頭. 心諗咁鬼貪靚.

複式洋房

仲有蜜糖唔可以用鐵匙攪

伯爵府

下﹐點解呀

文文寶寶 寫道:
仲有蜜糖唔可以用鐵匙攪

首頁

尾頁

跳至