跳至

首頁

尾頁

子爵府

有無人試過南豐brainer builder 的playgroup?

如題.
佢地得唔得嫁,價錢貴唔貴?
]

大宅

Re: 有無人試過南豐brainer builder 的playgroup?

agnesbeebee,
俾我喺度撞到你
我個仔之前喺動動腦返咗九個月playgroup,我覺得就幾啱我個坐唔定嘅百厭仔喇,因佢有齊唱歌,講故事,做勞作同gym time,我仔勁鍾意,導師又十分細心同有愛心,佢哋有免費試堂架,你打電話去約就得架啦!大約$160一堂,唔知有冇加價

子爵府

Re: 有無人試過南豐brainer builder 的playgroup?

thank you very much, holongmama.

你個仔玩playgroup o個陣幾多歲呀?

我都見你個仔係吉之島o個頭上畫班呀,佢都學好多野woh.
]

大宅

佢大約22個月開始上,初時逢星期六下午上一堂,每堂1個鐘,上咗三個月後,就轉咗返學前預備班,因佢哋每逢三月份會開這個預備班,為嚟緊九月要考幼稚園的小朋友作訓練,一星期返兩日,每堂個半鐘頭,型式好似返幼稚園咁,開頭要自己上堂,都係唱歌,聽故事,做勞作,教d英文&數字等,仲會食茶點及排隊洗手,教佢哋守秩序及分享,後面玩gym嗰part就要有一個大人倍,我囝係工人倍,讀完仲可以叫佢哋出返d cert同導師寫嘅reference letter,用嚟考k1時用。
朗朗上完這個預備班之後,好喜歡返學,到佢正式上幼稚園時佢一d都唔驚,見到其他小朋友喊佢仲懶醒咁埋去同人講:「返學好開心架,唔駛喊架。」跟住今年考k1面試時都唔怕陌生人,你囝囝應該今年九月考k1,不過如果佢未返過,我覺得你先俾佢上playgroup習慣吓先,因有大人倍,到6月再考慮join唔join預備班。

洋房

我剛剛星期六(18/2)帶阿仔去試堂,我個仔16個月大。我覺得都ok,老師好有愛心,但因為我冇去過其他playgroup作比較,所以真係唔知好定唔好!我其實都會俾個仔參加,一邊參加再一邊搵下其他playgroup,因為我最主要係想俾個仔見多人,等佢第時interview時冇咁怕羞。我建議你都可以先去試堂,我個仔下星期返第一堂,唔知我地會唔會係同學仔呢?
歡迎你pm我!

子爵府

830,
我仲未去試堂呀!
你番星期幾呀?
]

洋房

Brain Builder的playgroup都okay, 我上次join過一個course, 不過resource不足, 但老師好nice. 我現在join協康, Resource足夠,且有一個老師, 一個helper, 一個social worker.課程有主題

洋房

BabyJV, 協康係o係邊架?價錢係咪平d?點樣報名參加架?可以俾d資料我嗎? thanks.........

洋房

agnesbeebee,我打算參加星期六下午4:00個班,你有冇興趣呀?不過呢班係13-18個月,你阿b適合嗎?

子爵府

jyik830:
我個仔2歲la,同你唔啱班喎,不過等個仔玩過之後,可以大家分享一下.

babyJV,
可唔可以比D協康資料我地參考下.THANK YOU
]

大宅

HOLONGMAMA ,
唔好意思, 我想問吓, 你bb幾多個月in K1 呀, 因為你BB 22 個月開始去playgroup, 3 個月之後讀預備班, 半年後 in K1, 即2歲半 IN, 3歲半入 K1, right?
因為我個bb係細仔, 我都唸緊幾時比佢去playgroup同入k1. 唔該晒!!

大宅

babyJV,
我都想要協康d資料參考下. 唔該~~

洋房

mercysheep, jyik830 and agnessbeebee,

The information of Hip Hong:

Tel: 23919696
Address: 1/F Cheung Sha Wan Government Building
303 Cheung Sha Wan Road
(Sham Shui Po C1 Exit)

I was waiting for Hip Hong around 1 year. If your baby is 6 months around, your baby can join it 1 or 1.5year old. It depends on how many people are waiting for?

大宅

BabyJV ,
唔該晒, 不過要等一年, 我呀B而家15個月大, 可能讀唔到哪!!

洋房

mercysheep 寫道:
BabyJV ,
唔該晒, 不過要等一年, 我呀B而家15個月大, 可能讀唔到哪!!

協康有好多Centre, 有些可能人龍長, 可以問問

洋房

哇!原來協康要排咁耐架!!我個仔而家16個月,都應該讀唔到啦!

多謝你的資料!!

首頁

尾頁

跳至