自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 有冇人未訓?入黎傾下計好嗎?

Malingerer 寫道:
[quote]
yinmandy 寫道:

咁你咪好free

咁就真係冇湊仔時期咁忙 ge,

而家就返工兼放工後做 - "我老公 ge 家務助理"

[/quote]

咁咪幾 好囉!!!好難得一段婚姻維繫到咁耐!!!

你d仔仔都做哂野,你唔洗做啦,嘆下世界麻
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

男爵府

環保接龍勳章

寶寶儀
其實我同你都差唔多,我做
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

子爵府

[quote]
寶寶儀 寫道:

Malingerer:

由搬到而家我都想搬走,我真係忍得好辛苦!!

因乜事住得咁辛苦 lei,

想唔想講出嚟?

[/quote]

咩事

大宅

好媽媽勳章

寶寶儀

係你張相呀???

係呀,我老公果日無聊影,哈哈!!!果陣冇紋,而家一大咋,想屎咁濟!!!!

別墅

寶寶儀 寫道:

嘜....今晚元宵咩

我冇做野開始咩節日都好似唔關我事咁...

之唔係咪就係囉.....

中國情人節喎, 唔好話你冇做野唔知啦,

我地都冇乜特別慶祝,

不過今晚煮左幾味好餸咁啦,

大宅

[quote]

咁你咪好free

咁就真係冇湊仔時期咁忙 ge,

而家就返工兼放工後做 - "我老公 ge 家務助理"

[/quote]
好彩我捱完凑BB嗰幾年
而家就鬆番d.But D功課就 :tongue:

大宅

好媽媽勳章

[quote]
寶寶儀 寫道:

Malingerer:

由搬到而家我都想搬走,我真係忍得好辛苦!!

因乜事住得咁辛苦 lei,

想唔想講出嚟?

[/quote]

我係夫妻情感post左出黎....真係好難頂!!

岩岩同老公傾電話,講返真係喊左出黎,好辛苦
而家停唔到 :-( :-( :-( :-(

別墅

寶寶儀 寫道:

未出嚟做野架,

仲讀緊書, 細個個中四咋,

不過做唔洗好似細個個陣,

要咁多時間招呼佢地,

咪出番嚟搵番多少洗下 law....

大宅

好媽媽勳章

[quote]
Harry媽 寫道:
寶寶儀
其實我同你都差唔多,我做

大宅

寶寶儀 寫道:
[quote]
寶寶儀

係你張相呀???

係呀,我老公果日無聊影,哈哈!!!果陣冇紋,而家一大咋,想屎咁濟!!!! [/quote]
你個肚幾大呀.你都未答我

大宅

好媽媽勳章

[quote]
寶寶儀 寫道:

嘜....今晚元宵咩

我冇做野開始咩節日都好似唔關我事咁...

之唔係咪就係囉.....

中國情人節喎, 唔好話你冇做野唔知啦,

我地都冇乜特別慶祝,

不過今晚煮左幾味好餸咁啦,

[/quote]

講真我真係唔知,我對呢d冇記性...
我老公返夜晚佢返工前冇時間食反,要收工先會陪我食,死,冇買咩送添....嘻嘻,為有今晚佢唔洗返工,整餐似樣既俾佢食啦!!

大宅

好媽媽勳章

[quote]
寶寶儀 寫道:
[quote]
寶寶儀

係你張相呀???

係呀,我老公果日無聊影,哈哈!!!果陣冇紋,而家一大咋,想屎咁濟!!!! [/quote]
你個肚幾大呀.你都未答我 [/quote]

唔巧意思呀,而家8個月大度..果陣好似6個月影架....

大宅

好媽媽勳章

[quote]
寶寶儀 寫道:

未出嚟做野架,

仲讀緊書, 細個個中四咋,

不過做唔洗好似細個個陣,

要咁多時間招呼佢地,

咪出番嚟搵番多少洗下 law....

[/quote]

哈哈,咁又係,我都想搵份工!!!
加上而家大肚,生完bb冇人湊,我自己湊返!!!
老公唔想我出去做野!!!佢驚bb做乞衣仔喎

別墅

寶寶儀 寫道:
嘻嘻,為有今晚佢唔洗返工,整餐似樣既俾佢食啦!!

係囉.... 諗下煮乜餸比你愛人吃啦,

喂今晚我成功用三蚊雞買左十多個慈菇,

磨蓉加少許 salt (唔識打個字) 然後煎成慈菇餅,

仲有整左醉雞同煲左個靚湯 lei,

好正喎......

別墅

寶寶儀 寫道:

哈哈,咁又係,我都想搵份工!!!
加上而家大肚,生完bb冇人湊,我自己湊返!!!
老公唔想我出去做野!!!佢驚bb做乞衣仔喎

咁咪聽佢話, 湊大個寶貝再算....

男爵府

環保接龍勳章

Malingerer
你煮
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

別墅

好彩我捱完凑BB嗰幾年
而家就鬆番d.But D功課就 :tongue:

係呀教仔功課真係......

好考耐性, 冇法啦, 頂硬上,

好快就過....

大宅

好媽媽勳章

[quote]
寶寶儀 寫道:
嘻嘻,為有今晚佢唔洗返工,整餐似樣既俾佢食啦!!

係囉.... 諗下煮乜餸比你愛人吃啦,

喂今晚我成功用三蚊雞買左十多個慈菇,

磨蓉加少許 salt (唔識打個字) 然後煎成慈菇餅,

仲有整左醉雞同煲左個靚湯 lei,

好正喎......

[/quote]

其實我唔多識煮送....而家努力學緊,呢排先係度學識整咖哩雞翼同生炒排骨...佢都話好味...

煲湯..見咩就扔咩落去,有時候煲到冇咩味,努力中!!!

不過今晚唔知佢出街定係屋企!!!

一陣我都要煲湯等佢收工返黎飲!!
有日行西田見條友煲得幾好,老公試左ok,買左包返黎自己試下得唔得...嘻嘻

男爵府

環保接龍勳章

[quote]
[quote]
好彩我捱完

別墅

[quote]
Harry媽 寫道:
Malingerer
你煮

首頁

尾頁

跳至