自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 有冇人未訓?入黎傾下計好嗎?

Harry媽 寫道:

係呀,我都俾個仔激到死. 一言九頂.

好句好句

大宅

好媽媽勳章

Malingerer 寫道:
[quote]
寶寶儀 寫道:

哈哈,咁又係,我都想搵份工!!!
加上而家大肚,生完bb冇人湊,我自己湊返!!!
老公唔想我出去做野!!!佢驚bb做乞衣仔喎

咁咪聽佢話, 湊大個寶貝再算....

[/quote]

我想搵人湊bb.想幫輕下佢...我而家先咁細,唔通成世都係咁咩....
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

別墅

寶寶儀 寫道:

其實我唔多識煮送....而家努力學緊,呢排先係度學識整咖哩雞翼同生炒排骨...佢都話好味...

嘩 !!!!! 你好勁呀,

生炒排骨都識....

好多功夫架噃,

別墅

寶寶儀 寫道:

我想搵人湊bb.想幫輕下佢...我而家先咁細,唔通成世都係咁咩....

你咁諗都啱 ge,

同老公商量下 law,

大宅

好媽媽勳章

[quote]
Harry媽 寫道:
[quote]
[quote]
yinmandy 寫道:
好彩我捱完

男爵府

環保接龍勳章

我就成日做無飯主婦.初時買
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

別墅

寶寶儀 寫道:

哈哈,睇你地教仔真係幾得意,不過我應該唔識教佢,我老公話左生完佢教,我陪玩!!!

你睇你老公幾鍚你丫,

羨慕 c 人 lu....

大宅

好媽媽勳章

Malingerer:

我唔叻囉,生炒排骨失敗左好多次,佢次次出街都叫黎食,話好鐘意咪試下囉!!!點知真係幾難整!!!我都係跟佢返工問廚房d人先識,d排骨炸果陣好煩!!! 成日炸到煨左..其實我本身唔鐘意食,為左佢......頂住先啦!!!

出黎做野好難傾,我知佢唔想我咁辛苦!!
可能我蠢,我生完都唔知自己想搵咩做,得果中三學歷,英文又唔識多個,真係可憐!!

男爵府

環保接龍勳章

寶寶儀,出去做
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

別墅

[quote]
Harry媽 寫道:

大宅

好媽媽勳章

[quote]
Harry媽 寫道:

男爵府

環保接龍勳章

[quote]
寶寶儀 寫道:

哈哈,睇你地教仔真係幾得意,不過我應該唔識教佢,我老公話左生完佢教,我陪玩!!!

你睇你老公幾鍚你丫,

[/quote]係啦. 我都好羡慕,所以你唔好再話悶,唔開心啦. 諗下你老公幾錫你.同就快多個小可愛了..應該發夢都會笑啦。

別墅

寶寶儀 寫道:

出黎做野好難傾,我知佢唔想我咁辛苦!!
可能我蠢,我生完都唔知自己想搵咩做,得果中三學歷,英文又唔識多個,真係可憐!!

如果你第日諗住出番嚟做野,

咪湊住個 bb 先,

然後盡量抽時間進修咪得囉,

bb 自己湊真係幾好架,

關係比較密切 d, 我覺得值得 ge,

等佢大 d 你都仲好後生啫,

到時仲可以有番作為架....

大宅

好媽媽勳章

[quote]
寶寶儀 寫道:

你睇你老公幾鍚你丫,

[/quote]

佢唔驚我教壞佢個仔就俾我教囉

我都成個細路女咁,佢成日話我蠢麻,咁咪佢教囉!!!

我成日話我唔蠢都唔會嫁俾佢囉

男爵府

環保接龍勳章

Malingerer

大宅

好媽媽勳章

Harry媽 :
其實我知佢好鍚我好愛我,但我成日一個人真係幾悶,我係日日都見到佢,但每次佢好快就要訓覺,返工果陣我又訓緊,我知佢好辛苦....
我有時候諗起佢對我講既野都幾甜...但日艮1是真係有點兒........
:-( :-( :-( :-(

Malingerer:

我都想進修,不過我冇咁毅力..玩我就叻
...以前都諗過學好d英文,但真係唔得,一聽到就想訓...

別墅

[quote]
Harry媽 寫道:
Malingerer

大宅

自己都要背埋一份.
幼兒班~淨係填色
低班上學期~A-Z大楷寫同記
英文生字40個串字
phoneicA-z
聖經金句都要背
中文認90個詞語
中文寫50個詞語
數學就寫1-40
兒歌N首,英文兒歌N首
全部都要考,短短半年就咁多啦

大宅

好媽媽勳章

[quote]
Harry媽 寫道:
Malingerer

別墅

寶寶儀 寫道:

我都想進修,不過我冇咁毅力..玩我就叻
...以前都諗過學好d英文,但真係唔得,一聽到就想訓...

咁唔緊要 la, 咪搵 d 自己能力做到 ge 工 law,

到時先算 la......

首頁

尾頁

跳至