意見反饋
義工

育兒好物 今日: 1|主題: 92834

你地會幾歲唔俾佢坐?

大宅

國民生產總值:4215

好媽媽勳章

你地會幾歲唔俾佢坐?

好記得有一日同老公去沙嗲王食野...

食食下前面有一家人入黎,有個小朋友3歲幾...睇落都幾大個下... 見到佢老豆推住架bb車...

之後我望左一眼已經冇理到,諗住一陣間同老公講"咁大個仲坐bb車.......嘩.... :mrgreen: "
點知我老公大大聲話"死囉,咁大個仲坐,俾我實唔理佢,自己行"..佢仲笑笑口咁講...我話唔洗咁大聲呀,我都係咁諗姐,人地屋企人鐘意冇計架!!!

你地通常會幾歲唔俾佢坐架

我阿叔個仔而家歲半已經冇坐囉!!佢好古靈精怪鐘意周圍閃!!唔坐車仔,係屋企就鐘意坐係bb車飲奶
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

大宅

國民生產總值:3825

Re: 你地會幾歲唔俾佢坐?

寶寶儀,

3歲幾都唔算好大姐,我上次經過沙田,見到有對夫婦仲攪笑------佢地推住一架bb車,坐住個大仔(有5,6歲),個mami就手抱住個細仔(約1-2歲),細果個小朋友係咁指住架bb車,又扭計,好似好想坐咁,但果對夫婦都冇理佢!

都唔知佢地點諗~真係咩人都有...

大宅

國民生產總值:4215

好媽媽勳章

b肉兜兜 寫道:
寶寶儀,

3歲幾都唔算好大姐,我上次經過沙田,見到有對夫婦仲攪笑------佢地推住一架bb車,坐住個大仔(有5,6歲),個mami就手抱住個細仔(約1-2歲),細果個小朋友係咁指住架bb車,又扭計,好似好想坐咁,但果對夫婦都冇理佢!

都唔知佢地點諗~真係咩人都有...

哈哈,真係慘呀個細仔!!!
可能係我心目中,3歲已經好大,仲坐..好怪
?-(
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

大宅

係呀~講真,3歲都識行識走啦...
所以自從我老公上次見到呢個細路咁大都仲坐bb車(5,6歲果個),佢就同我講,如果第日呀b一識行,就叫我平日落街盡量比佢行多d,出遠門先用車喎... 我冇所謂呀,到時個仔攰我實叫佢抱番~

寶寶儀 寫道:

哈哈,真係慘呀個細仔!!!
可能係我心目中,3歲已經好大,仲坐..好怪
?-(

男爵府

國民生產總值:8447

好媽媽勳章

我個仔而家出街都有坐,不過佢係推多,到行得

大宅

國民生產總值:2544

其實咁大個坐bb車, 可能是準備小朋友要訓覺, 咁大個如果訓覺會好難抱, 有d小朋友唔肯行, 坐bb車可以繼續行程, 都幾好呀.

大宅

國民生產總值:2508

honeyhoneyhoney 寫道:
其實咁大個坐bb車, 可能是準備小朋友要訓覺, 咁大個如果訓覺會好難抱, 有d小朋友唔肯行, 坐bb車可以繼續行程, 都幾好呀.

我贊成. 有時推架車唔是比bb 坐, 係比佢訓覺, 同埋放d 行理係上面推咋.

公爵府

國民生產總值:27742

我想3歲都ok~就4歲唔好啦~

大宅

係呀...去得遠,冇車真係唔得,e+我抱住呀b,行兩個街口隻手真係就嚟斷,不過如果第日佢真係賴死要坐唔肯行,咁就大獲喇,個c6實話係我縱壞個仔...! :-x

Ruby521 寫道:

我贊成. 有時推架車唔是比bb 坐, 係比佢訓覺, 同埋放d 行理係上面推咋.

子爵府

國民生產總值:12710

1.5 歲.
我個寶貝仔係屎撈B

水晶宮

國民生產總值:65846

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我朋友果仔, 讀緊1年班都坐, 因為佢一到左下午3時就一定要午睡1-1.5小時, 一係就大人抱住訓, 一係就在士的車上訓, 咁當然在士的車上訓會好些啦, 否則 D 大人一定抱佢抱到手斷. 由於這個原因, 我朋友去旅行, 都一定要 PACK 埋架士的車上機.

Ruby521 寫道:
[quote]
honeyhoneyhoney 寫道:

我贊成. 有時推架車唔是比bb 坐, 係比佢訓覺, 同埋放d 行理係上面推咋.[/quote]

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.