跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 你地Feel到胎動未呀??

民房

你就好啦 ! bb 好活躍!
我已經有21週了,間中個肚好似腸動。我佬公想 feel 下都無。

大宅

你地好呀! :-P
我幾日前開始終於感覺到胎動啦!雖然唔係話好大力果隻,不過都幾明顯地感受到bb既郁動,好開心呀!起碼我唔使再擔心唔知幾時先感覺到啦,不過我bb唔係成日郁,平時照超聲波時佢都係郁下手仔腳仔咁,唔會有大郁動!所以我諗佢可能係一個好文靜既小朋友

禁止訪問

別墅

我大約都係17至18週左右開始覺得有個魚缸咩住咗喺身, 有時入面好似有條魚彈左一兩下咁, 我都唔知嗰d係胎動, 時間越耐, 越發覺呢種情況越來越明顯及頻密, 我先至確定呢d係胎動...好得意架!! 尤其是在臨瞓前會特別容易feel到, 可能因為個人比較專注掛~~我老公都試過放隻手喺我肚面, 佢都feel到有d嘢彈下彈下, 我地都好開心呀~~~唔知遲d會唔會好勁呢!!! 仲有一次, 我個bb唔知轉咗去邊度壓住咗我個膀胱, 就係行行下街, 突然間好急要想去廁所, 點知到我揾到廁所的時候, 又冇咗呢個問題, 可能佢已經轉咗去第二度, 真係好好笑!!! :lol:

禁止訪問

民房

我早排都feel到, 依家老豆都可以摸到, 幾開心架! 醫生話第二胎易feel d, 瘦既又比肥既易feel喎!

首頁

尾頁

跳至