意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 108|主題: 39208

我好唔開心, 可以同我評吓理嗎?

民房

國民生產總值:87

我好唔開心, 可以同我評吓理嗎?

話說我同62&99住樓上樓下仲有老公個姑姐姑媽, 自從bb出世之後, 為咗老公d屋企人我就成日都好唔開心. 我同老公一早响bb未出世嘅時侯巳經講咗要睇bb就上嚟我度,我唔鍾意bb抱來抱去,點知bb出世之後,就試過親我唔响度or訓咗覺99抱咗bb去佢度,我好唔likey. 講過幾次先唔再自己抱咗bb去.

我自問無唔俾佢哋睇bb, 因為99有我屋企條key自出自入,我話如果62,姑姐&姑媽要睇就隨便上嚟睇,除此之外,每個星期我都會帶埋bb同佢哋飲茶食飯等佢哋見吓bb, 而事實上99每日都會上嚟,d叔仔都成日响我屋企自出自入, 係唔知點解我62, 同老公嘅姑媽姑姐唔上嚟.

依家99就成日俾說話我聽,話我62同姑姐姑媽成日都好掛住bb, 又成日講要帶bb落去睇, 我都唔明,掛住咪上嚟睇囉,又唔知點解唔上,又要俾嘢我聽講到好似唔俾佢哋見咁,今日去飲茶又講la......

我老公個姑姐對住bb講:bb你真把閉,你呀爺要請你飲茶先有得睇你呀!

我聽到好唔開心. 但係我依然堅持要睇bb就嚟我度, 因為我要返工,我巳經無得成日對住bb,只可以返工睇cam,知道bb時刻做緊d咩,如果我俾佢哋抱咗bb去,容許一次就成日都會抱咗去,咁我就連响cam見bb嘅機會都無,我就唔知bb每日做緊d咩, 你哋認為我有錯嗎?

男爵府

國民生產總值:5206

Re: 我好唔開心, 可以同我評吓理嗎?

會唔會你99同佢地溝通有誤會呀? 你99講漏一句, 又加一句, 再改你一句, 你都C啦!!!
你不如直接同62, 同老公嘅姑媽姑姐講, 叫佢地隨時上黎睇BB啦!

民房

國民生產總值:87

李吳知道 寫道:
會唔會你99同佢地溝通有誤會呀? 你99講漏一句, 又加一句, 再改你一句, 你都C啦!!!
你不如直接同62, 同老公嘅姑媽姑姐講, 叫佢地隨時上黎睇BB啦!

經常性直接同佢哋講咗啦.......都唔明講咗嗰日咪上唔講咪唔上囉....唔通日日都要請佢哋上嚟咩,講一次就係KA啦

別墅

國民生產總值:551

你冇錯, 亦唔需要唔開心. 仔係你既, 阿媽有全權監護bb. bb係唔應該成日出街(就算只係樓上樓下). 就算阿麻又點? 點可以就咁上黎抱走你個仔?? 你係阿媽, 企硬, 佢地因為吹你唔脹先俾說話你聽. 忍得住咪唔出聲笑下囉. 過份咪大番佢地轉頭囉. 你咪算好囉, 俾咁多人自出自入, 我一定唔得. 再嘈, 你收番鎖匙, 你係度先俾佢地入屋呀.

大宅

國民生產總值:4203

畀面勳章

係呀. 你唔好唔開心. 你都冇錯.我支持你.
你容許佢地自出自入已經係好大既讓步. 你老公個姑姐講野真係short. 關佢鬼事咩. 我只會當呢d係閒人.

大宅

國民生產總值:1329

你應該當講笑答佢姑姐話係呀, 無計啦, bb係金菠law嚟架ma, 要預約架! 遲d如果我地搬遠d, 更加真係要預約tim呀! 嚇吓你62,99要搬遠佢地都好呀! 如果佢地問你咩你地要搬咩, 咪答佢話唔知架, 好難講架, 咁始終梗會有日搬架ma, 一間屋唔會住成世架ma.....

睇吓佢以後仲敢唔敢頂撞你!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.