潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

韓國有咩平靚扺既嘢值得買呢 ???

如題

別墅

Re: 韓國有咩平靚扺既嘢值得買呢 ???

t-shirt

別墅

1. Laneige
2. Missha保濕面膜
3. 牛仔褲

民房

牛仔褲同 Mook袋

伯爵府

牛仔褲有冇e.g,Mook袋約幾錢?

別墅

其實都唔駛咩牌子.. 我朋友最近去韓國明洞買左啲牛仔褲... 約港幣二百幾... 款式都唔錯...

如果去樂天世界呢可以買曲奇餅同朱古力... 亦提議去超市買Lotte樂天朱古力... 自食同做手信都係一個唔錯嘅選擇!

地道手信咪泡菜同紫菜囉....

玩得開心啲啦...

複式洋房

i have a friend been korea b4 in dec. she found the clothes are much expensive then b4, may be their currency has been raised up.

she's only bought some skin care law, i will let u know the brand name tmr. not bad wor

伯爵府

cupiegrand :
我都未有咁快去韓國,應下月
頭 la,而家睇緊資料不過Thanks!!!

伯爵府

siuson :

吾好意思,英文睇

伯爵府

2023年兔年勳章

Hi cindyheng,
買Laneige平很多,接近一半,尤其在藥房(類似莎莎or卓悅)會更抵。

伯爵府

bonbonyy :
Thanks!你先 Laneige 啲產品我冇用過,
我妹用緊話幾好,
你係咪用緊 丫?好用嗎?
Thanks!!!

大宅

我上星期買完 Laneige, 係香港買$180, 係韓國大約$120左右, 建議您臨出發前留意個匯率, 有時可能用信用咭付款抵過俾CASH,
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

伯爵府

celia_ip 寫道:
我上星期買完 Laneige, 係香港買$180, 係韓國大約$120左右, 建議您臨出發前留意個匯率, 有時可能用信用咭付款抵過俾CASH,

celia_ip:
Thanks!!!
你剛去完韓國玩?

伯爵府

民房

雪花秀都平20%

大宅

kakatabo 寫道:
牛仔褲同 Mook袋

我啱啱上個星期先係韓國返黎!
今次去韓國已經搵唔到mook既專門店lu,唔知係唔係out左呢!(對上一次去韓國時,就周圍都有專門店)
另今年去韓國,d野真係買唔落手(會率hkd$8.2先對1000won),本想買nike...但最後1對都買唔到...係香港過年前買既新波鞋$800,係韓國要成$155000 won(約1300hkd).....你話點可以出血喎!

skin care:
missha 同laneige都平過hk!約7折左右 (我都買o左 )
Laneige既water sleeping pack plus HKD$100咋
Laneige既eye mask HKD$180

伯爵府

Hi Venessa

我第一次去韓國,請問你個匯率點計?
仲有咩扺買?
你去邊&好玩嗎?

如有問題可再揾你?
Thanks!!!

伯爵府

Hi haha

雪花秀我未用過,咩黎嫁?

大宅

如你有問題,我會盡量回答你,希望幫到你!
今次同先生and囝囝係跟hongtai既3s之旅主要係去滑雪and浸溫泉另仲有釣冰魚,囝囝都玩得好開心!仲有去o左樂天世界and旅行團專門去既店舖(人參.水晶)同埋去購物點如:明洞,東大門.南大門∼
我同hubby都話下年同埋囝囝去旅行都一定會跟團(以往我地都鍾意自由行)....同埋個豆叮,跟團舒服好多!
可能今次見到囝囝玩得好開心,so我地都覺得好正!

exchange rate 122對1000won
咪約$8.15hkd對1000won

另外:今次真係無乜野抵買囉,講真係香港仲平過韓國..咁你會唔會仲係韓國買先...最後只買了d地道食品!

伯爵府

Venessa

你有冇滑雪丫?滑雪服裝租定自己準備?

首頁

尾頁

跳至