自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

比D意見.其實香港迪士尼or海洋公園好玩D?

我成日都要返工.依加有假期.想帶呀女同婆婆去玩
[img align=left]http://i41.photobucket.com/albums/e269/takkee/11gz.gif[/img]

水晶宮

Re: 比D意見.其實香港迪士尼or海洋公園好玩D?

緊係海洋公園啦
海洋公園有動物睇,有雪玩,有纜車坐,玩既野又多,地方又大,玩遊戲又唔駛排咁耐,仲有唔駛等位食飯(可以自己帶食物),唔駛俾人搜袋咁慘

男爵府

我個人就鐘意海洋公園多d,去左十幾次都唔厭,迪士尼就叫做未去過就去行下,去之後無乜興趣想再去多一次.

大宅

海洋公園 ,香港迪士尼

子爵府

想帶呀女同婆婆去玩就應該去迪士尼, 歡天喜地 d ma :lol:

唔明 d 人點解成日要批評香港既迪士尼細, 個樂園大同細玩機動遊戲時味又係坐一個位, 隻米奇同米妮味又一樣係咁大隻. 最緊要玩得開心味得 law

別墅

多謝意見.有D頭緒啦!
[img align=left]http://i41.photobucket.com/albums/e269/takkee/11gz.gif[/img]

大宅

我又覺得﹐個theme park大同細都好影響遊人既心情架﹐大d既﹐多d野玩﹐多d餐廳/店鋪﹐多d野睇﹐唔駛咁迫﹐唔駛排咁耐隊﹐去過LA既迪士尼﹐正值暑假﹐好多一家大細既人去﹐處處都寫明要排一個﹐個半鐘頭隊﹐但地方大﹐排隊時唔駛迫迫下﹐條對一路係咁向前移﹐途中有唔同既境同音樂俾排隊人士欣賞﹐跟本就唔覺係排左咁耐隊。香港地少﹐根本做唔到呢套。

子爵府

咁如果以 Ocean Park 跟深圳動物園相比,邊個會好玩D呀?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我like 迪士尼多d喎...佢係比起外國既迪士尼細..不過細得好..因為唔駛行n分鐘先去到另一個game...唔會迷路..可能我係路痴..我係LA同日本果個迪士尼都試過迷路..行左好耐先搵到要玩既GAME..SIDE左好多時間
我上年11月去時,玩得好開心...D GAME排隧都係半小時左右..餐廳好多位...同仔仔推車仔玩晒所有GAME,一D都唔辛苦..我都係星期六日去...應該算係多人既日子(當然冇依個新年咁多人啦)

海洋公園...由細到大都唔係咁LIKE..可能我懶,佢D野分得太遠,下下要行九條街先去到目的地...聖誔時同仔仔去玩雪,救命..推車仔冇一個地方可以完全推車既..行幾步就有D梯級位..一係搬車一係要仔仔自己行...想佢係車仔度訓一陣午覺都唔得...除左兒童王國D GAME我仔仔玩得之外..基本其他GAME仔仔全都唔玩得..唔係為左玩雪都唔會去...食野重慘..想坐得舒服D都冇..M記排隧都要成大半個鐘先買到野食

迪士尼...我由8點幾入場玩到8點幾..足12個鐘都唔覺得好累..放完煙花大多數人開始走後..好多GAME唔駛排隧就可以玩多一次..但係OCEAN PARK呢..我11點先入到去...5點幾就走啦...玩左乜?咪排隧玩左雪到係兒童樂園玩左陣咁大把囉..重有,就係排隧買野食囉..

如果小朋友好鍾意睇動物都可以去下既...如果唔係..我覺得去迪士尼好D..小朋友開心,大人又輕鬆D..食野又舒服D

男爵府

我去海洋公園和

子爵府

月希,
謝謝意見.

別墅

咁....我又唔同諗法喎~
正如, 一個 500 呎 & 一個 1000 呎單位同樣都容納 10 個人, 咁你會話邊個舒服 d 呢?
如果環境焗"速"又確實好影響玩樂的心情喎~
咁迪士尼如果可以控制一下入場人數, 咁樣已經可以好得多啦.....
LokB 寫道:
唔明 d 人點解成日要批評香港既迪士尼細, 個樂園大同細玩機動遊戲時味又係坐一個位, 隻米奇同米妮味又一樣係咁大隻. 最緊要玩得開心味得 law

別墅

我覺得順水由玩機動遊戲來說, 我玩選擇迪士尼, 最少它的遊戲適合一家大細都啱玩 (尢其是小朋友還細時), 但海洋公園就會有高度限制,Although 遊戲好exicting, 但要等小朋友夠高才可以玩

子爵府

咁當然唔係講年初一二三果 d case 啦

相信一般日子既迪士尼都唔會令到你好焗速既, 迪士尼同海洋公園兩個樂園我上年都去過, 都係特登請假去. 兩次都玩得好舒服 , 同埋又要帶老帶嫩, 地方細有細好架

RL1488 寫道:
咁....我又唔同諗法喎~
正如, 一個 500 呎 & 一個 1000 呎單位同樣都容納 10 個人, 咁你會話邊個舒服 d 呢?
如果環境焗"速"又確實好影響玩樂的心情喎~
咁迪士尼如果可以控制一下入場人數, 咁樣已經可以好得多啦.....
[quote]
LokB 寫道:
[/quote]

已刪除用户

別墅

謝謝意見.我唸

別墅

我覺得ocan park 好玩些, 因有教育義意, 因有真動物看.
但DISNEYLAND只是人扮公仔, 不過, 我認同DISNEYLAND雖細, 但不用行太遠, 無甘累, 因當時我是扶老攜幼, 尢其是我要推我爸輪椅, 更加覺得細有細好.
但如果未去過DISNEYLAND, 可值得去一去, 小朋友實會開心的, 因他們不介意去那裡, 只要有得玩就開心了

別墅

01 寫道:
我覺得ocan park 好玩些, 因有教育義意, 因有真動物看.
但DISNEYLAND只是人扮公仔, 不過, 我認同DISNEYLAND雖細, 但不用行太遠, 無甘累, 因當時我是扶老攜幼, 尢其是我要推我爸輪椅, 更加覺得細有細好.
但如果未去過DISNEYLAND, 可值得去一去, 小朋友實會開心的, 因他們不介意去那裡, 只要有得玩就開心了

Thank you意見!

首頁

尾頁

跳至