家庭理財

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2020勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

木土土 發表於 12-7-12 15:40
30億係好少,但新聞話建行有多名高層因此事涉及違規被停職,即係可能唔止一單借貸有事。

...
我覺得30億真係小事, 中信泰富果時玩到咁勁, 都係阿爺出手, 咪又無事, 差在大家敢唔敢襯佢病, 入貨啫

子爵府

壞帳應該陸續有黎

瑪瑙宮

2020勳章

引用:Quote:木土土+發表於+12-7-12+15:40+30億係

原帖由 cattz288 於 12-07-12 發表
我覺得30億真係小事, 中信泰富果時玩到咁勁, 都係阿爺出手, 咪又無事, 差在大家敢唔敢襯佢病, 入貨啫:badfe ...
咁建行就實唔會破產,但如果真係要阿爺出手救,恐怕股價會跌到

大宅

趣教勳章 叻叻勳章

穿$5 可能觸發更多止蝕盤, take care!!!

男爵府

引用:Quote:原帖由+cattz288+於+12-07-12+發表我

原帖由 木土土 於 12-07-12 發表
咁建行就實唔會破產,但如果真係要阿爺出手救,恐怕股價會跌到

...
咁梗係唔會啦,建行舊年賺咗幾多億?30億點會令銀行破產?同埋正路借得俾佢實有嘢抵押㗎嘛

瑪瑙宮

2020勳章

引用:Quote:原帖由+木土土+於+12-07-12+發表咁建

原帖由 bv1117 於 12-07-12 發表
咁梗係唔會啦,建行舊年賺咗幾多億?30億點會令銀行破產?同埋正路借得俾佢實有嘢抵押㗎嘛

...
但而家有高層因此事涉及違規被停職,唔可以用「正路」去唸!

珍珠宮

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:cattz288 的帖子

我老公3年幾前用$22買了8000股,到而家都係得番一半

子爵府

回覆:939跌穿$5, 入唔入得過?

我全部$7貨,唉我死左條心唔睇喇

別墅

回覆:簡單小小姐 的帖子

我5.5入咗三千股,而加都唔知點算啦

男爵府

我朋友好彩在建行公佈壞帳前一天沽了.

翡翠宮

2020勳章

我媽一早放晒,不過有朋友一開始3.x買,升到7,8蚊都唔放,依家...

侯爵府

2020勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我媽一早放晒,不過有朋友一開始3.x買,升

原帖由 李豆豆 於 12-07-12 發表
我媽一早放晒,不過有朋友一開始3.x買,升到7,8蚊都唔放,依家...
佢想keep 到幾時

侯爵府

2020勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我老公3年幾前用$22買了8000股,到而家都係

原帖由 ilovematthew 於 12-07-12 發表
$22??????

珍珠宮

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:luvysl_blythe 的帖子

267中信泰富呀:;pppp::;pppp::;pppp:

男爵府

ilovematthew 發表於 12-7-12 21:26

$22應是3968吧? 939高位好似係$7-$8.

複式洋房

成手蟹, 又939, 又1288

大宅

琴日4.95 入左30000!!!

別墅

$4.75

大宅

939短炒變長揸..希望佢快D升返

http://hk.myblog.yahoo.com/ritawong1999/

複式洋房

08前經濟一直上揚,房地產價上升=>民企炒埋一份=>中央嚴厲調控=>民企要科水,高息借貸=>利息太高,走佬,壞帳開始增加=>睇淡內銀,撤資,股價大插

首頁

尾頁

跳至
熱門主題