跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 05年6月媽媽會----Part 7

melogygrace

其實要關心病人(妳姑丈)之外...妳姑姐都係好需要人開解&關懷架..

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

grace,

希望你姑丈吉人天相,盡快康復

公爵府

Grace,

聽到你親戚的事都唔知講咩好....佢有冇宗教信仰? 或者信仰可以安慰同支持你親戚同佢家人, 希望佢平安啦!

esther&all,
Hey! 有冇男人用的皮電話"醒"介紹呀?
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

大宅

Yee,
你講得好arm! 其實擔心我姑丈外, 最擔心係我姑姐支持唔住, 仲有我地一向玩得好埋o既表妹& 表弟, 好在佢地個個都係大人, 可以同佢媽咪分擔下痛苦! :cry:

有時都會諗如果可以第日會生多個, 唔洗得一個o甘悶, 如果touch wood 第日自己老左有病, 佢都會有個兄弟姐妹同佢分擔下law!

Muimuichu,
Thank you!

男爵府

honey,
re: 電話繩
如果諗住平平幾一百幾十(有d 2,3 百都有)...
去log-on 啦, 好多款仲好靚 tim

不過如果想買貴既咪揀名牌lor, 你office 樓下大把比你揀啦.

大宅

melodygrace,

其實都係架...好似我daddy甘...當時我地真係好難受...好難過......而我亦慶幸我有甘多兄弟姊妹可以分擔下...傾下......

melodygrace 寫道:

有時都會諗如果可以第日會生多個, 唔洗得一個o甘悶, 如果touch wood 第日自己老左有病, 佢都會有個兄弟姐妹同佢分擔下law!

公爵府

maggie,

唔該哂呀! 要你週圍找tim, 知道佢叫speaking rose都好足夠架喇!
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

伯爵府

grace
re : 如果touch wood 第日自己老左有病, 佢都會有個兄弟姐妹同佢分擔下law

exactly the same thinking as you. . . . that is the main reason why i have 2 babies now.

after having 1, I said NO MORE.

when she is age 1. . . . i felt must have 1 more, to share the burden of hubby & me.

just like now. . . . anything happen on my family, I must ask sister and brother's advise/comment.

大宅

grace,
唔好甘擔心啦,你姑丈一定會捱得過既!

jacqueline,
祝棉花豬手術成功!

honey,
logon既電話繩都係一個好既選擇

伯爵府

honey, eeetse
gift. . . . 可以去到bin傾到bin ge日用品
佢想要好耐.

tonight, i will hide it at a safe place, then secretly full charge it. . . . tmr morning, give it to him!!

grace
yr relative sickness. . . . = my loyeh case.
final stage of xx.
now under Fa Liu!!

honey
that rose. . . . wa. . . . so special!!

Maggie
your searching power. . . . like an engine. Excellent!!

YEE
yr new pic. . . . hiu yee so fd with pak hoi!! :mrgreen:

大宅

Honey,

多謝你關心! 佢地無宗教信仰ga, 不過有時都會見佢地拜下神o既! 講開你公司樓下有好多shop, 慘啦! 我公司 from April 就要由中環down grade 搬到長沙灣law! 無得同你
一樣o係中環返工, 無yum功呀! 我從此變左工廠妹law! :cry:

benben,
原來你老爺都係e味野呀? o甘你老公o米好擔心law! 你要多d安慰佢&支持佢!

bcbc,
Thank you!

大宅

benben,

佢地係好friend... hiu yee 成日都話要抱...但又成日都打pak hoi pat pat lor

benben 寫道:
YEE
yr new pic. . . . hiu yee so fd with pak hoi!! :mrgreen:

伯爵府

grace
central ol --> cheung sha wan factory gal
hahaha. . . i am MK lo lai por

my loyeh case, hubby & i are very very worry. we read many info. . . . read more, scare more.
I really treat him as my dad, as my dad went away for 1x yrs. . . . but life is like that!! every1 need to face it. . . . :-|

yee
that's good. . . . . my gal also like this, sometimes kiss him, hug him ; sometimes hit his pat pat :tongue:

TO ALL

大宅

benben

見佢地甘都真係幾好笑....

公爵府

Grace,

中環搬到長沙灣呀! 你又走la! 不過近你屋企, 放工快

大宅

benben,

唔係嘛,search engine.....太誇獎喇~hahaha

honey,

我搵唔到個shop名同地址,唔知幫到你d乜,唔洗客氣啦襯家~

grace,

係喎~你move去csw咪近o左屋企好多啦,仲正啦,唔洗過海~

大宅

benben,

wakaka...你係mk por/lo lai ben!

大宅

Dear all,

咁快又開o左part 7啦!!勁呀!!

見到你o地咁開開心心gathering,攪到我都忍唔住好想快d見o下你o地 d bb添! (特別係愛林男朋友仔貴花田啦,好似成幾個月冇見過咁喎~>.<)

聽日情人節,原本打算去食buffet,但覺得聽日食buffet真係好呃錢,最後都係決定同老公兩個人去食餐普普通通o既晚飯,之後係屋企樓下間戲院睇戲就算啦!
祝你o地有個甜蜜o既情人節!!

jacqueline,

希望棉花豬做完手術之後可以好快好返晒,傷口可以好快埋晒口,同埋唔會覺得痛,支持你!!!

keropi,

景熹成日病,真係好可能係你保母湊得唔好,所以希望你快d搵到個人可以留係你屋企幫你湊bb,
咁你又可以晚晚係屋企見到你個寶貝仔,又咩都可以睇住個仔,又可以同佢一齊瞓,夜晚你返到屋企就叫工人煮飯,做家務,咁仲好啦!^^

maggie,

係呀,我o地大肚果時為o左bb o既體重都幾擔心,而家佢兩日大大份,又健康,真係可以放心返晒law!!hee...(感謝主)

kelly,

你影d相真係好靚好正,仲有好羨慕你同你老公都鍾意帶茶壺仔周圍去接觸大自然,茶壺仔第時一定身心都好健康!!

grace,

唔好咁傷心,呢個世上,我o地有好多o野都唔可以控制,祝福你個姑丈 可以渡過危險期~

bcbc, kelly, grace, anna, muimuichu,

多謝你o地讚愛林呀!佢而家真係大個o左好多,成日周圍爬,要企起身同攪攪陣,睇住佢都用晒d時間law,而家比起以前更加唔敢行開太耐,一定要成日睇住佢呀!

大宅

Gotgot,
咁你不如2/26都出関來"yum cha" la~~

gotgot 寫道:
Dear all,

咁快又開o左part 7啦!!勁呀!!

見到你o地咁開開心心gathering,攪到我都忍唔住好想快d見o下你o地 d bb添! (特別係愛林男朋友仔貴花田啦,好似成幾個月冇見過咁喎~>.<)

聽日情人節,原本打算去食buffet,但覺得聽日食buffet真係好呃錢,最後都係決定同老公兩個人去食餐普普通通o既晚飯,之後係屋企樓下間戲院睇戲就算啦!
祝你o地有個甜蜜o既情人節!!

jacqueline,

希望棉花豬做完手術之後可以好快好返晒,傷口可以好快埋晒口,同埋唔會覺得痛,支持你!!!

keropi,

景熹成日病,真係好可能係你保母湊得唔好,所以希望你快d搵到個人可以留係你屋企幫你湊bb,
咁你又可以晚晚係屋企見到你個寶貝仔,又咩都可以睇住個仔,又可以同佢一齊瞓,夜晚你返到屋企就叫工人煮飯,做家務,咁仲好啦!^^

maggie,

係呀,我o地大肚果時為o左bb o既體重都幾擔心,而家佢兩日大大份,又健康,真係可以放心返晒law!!hee...(感謝主)

kelly,

你影d相真係好靚好正,仲有好羨慕你同你老公都鍾意帶茶壺仔周圍去接觸大自然,茶壺仔第時一定身心都好健康!!

grace,

唔好咁傷心,呢個世上,我o地有好多o野都唔可以控制,祝福你個姑丈 可以渡過危險期~

bcbc, kelly, grace, anna, muimuichu,

多謝你o地讚愛林呀!佢而家真係大個o左好多,成日周圍爬,要企起身同攪攪陣,睇住佢都用晒d時間law,而家比起以前更加唔敢行開太耐,一定要成日睇住佢呀!

男爵府

[size=large]Happy Valentine's Day!!!!!

首頁

尾頁

跳至