意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 5|主題: 127739

我工人3月會來...

複式洋房

國民生產總值:247

我工人3月會來...

我工人3月就會來,本人係第一次請工人的,而且3月會第一次做父母,唔知道有d咩野要留意呢?又唔知應該工人來之後有咩要留意同埋要求呢..靖指教.. many many thanks..

別墅

國民生產總值:622

Re: 我工人3月會來...

我個case同你一樣也是新任媽媽及第一次請工人,我覺得最好叫工人早一個月來,因為你要教佢點做嘢,及那時也有很多嘢做的,如煲薑醋,洗bb衫,及最重要是要同他講家規,

大宅

國民生產總值:1538

yinjoey�chaubb,

我是新任媽媽及第一次請工人,我都有準備了工人在早一二個月上工,起初她問我是否第一次請工人,我自己不妨她說話的含義,說希望當她們一家人, 但她們常試驗我的氣量,常常做一些老土不應該做的,全部都做了,真令人反感!結果做了一年半我就炒了她,原因no authority with bb go out to meeting with some maid and no recieve the phone in 2 hours!
希望大家不要給她們知道妳們是第一次請工人,及最重要是要同他講家規,頭3個月hard強硬些,後都可鬆些,日後她們才敬重妳多些
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

別墅

國民生產總值:615

我都同意kakaya ge 講法,開頭不妨嚴d...
我而家都等緊工人黎. 成日係度諗唔知佢
乖唔乖...就黎depression!

My dear baby--- Issac

複式洋房

國民生產總值:450

issac 寫道:
我都同意kakaya ge 講法,開頭不妨嚴d...
我而家都等緊工人黎. 成日係度諗唔知佢
乖唔乖...就黎depression!

我覺得, 去接工人, brief佢, 全部由男人做好, 重要版起塊面, 好cool咁, 重要一開始講哂你既要求同家規

而個mum, 就有時好聲氣d對佢, 關心下佢

我同我老婆就係用呢一套對個新工人, 而家個新工人見到我怕見到鬼, 對住我好謹慎, 係我老婆對佢溫柔, 佢先笑笑口, 有時我唔夠cool同惡, 我老婆就提我唔好鬆

到目前為止, 呢套一啖沙糖一啖屎都好有效

大宅

國民生產總值:1538

blueblueclub,
我都好想好想......,我老公要做好人,成日叫我做醜人 :-( 唉...
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.