跳至

首頁

尾頁

子爵府

餵人奶嘅媽媽.....

您地打算餵到幾時?

公爵府

Re: 餵人奶嘅媽媽.....

當然係越耐越好啦, 熹樂e+22個月啦, 都仲食緊.

男爵府

Re: 餵人奶

same same

rabbitpiggy 寫道:
當然係越耐越好啦, 熹樂e+22個月啦, 都仲食緊.

子爵府

可能我一開始都唔係餵全人奶,到而家都唔夠,所以想放棄,所以好羨慕您地夠奶餵bb.....

該用戶已被刪除

子爵府

加油呀! 我都會堅持到最後一滴.......

大宅

I'll breastfee until I don't have any left.

別墅

好勁呀,我囡囡1月5日出世,食了四個星期人奶,因為我頂唔住了,我真係好想比人奶bb,但真的沒有了,日日飲魚湯......

茵茵 寫道:
我打算餵到bb唔食為止.
大仔餵到26個月, 妹妹我都有信心餵到最小2歲

洋房

我希望可以至少餵到半年!
:-D myleung

大宅

醒目開學勳章

我都諗住as long as possible, but當我返工後要比人揍, 唔知到時仲可唔可以堅持到呢??-( 我未試過儲奶, 唔知應該點做? 用奶樽定奶袋好呢? 係咪要分開一份份比揍囡囡嗰個人呢? 點教佢去加熱啲奶呢? 請各位指教
BABY FACE          HONEY BABY

子爵府

fslwkl 寫道:
我都諗住as long as possible, but當我返工後要比人揍, 唔知到時仲可唔可以堅持到呢??-( 我未試過儲奶, 唔知應該點做? 用奶樽定奶袋好呢? 係咪要分開一份份比揍囡囡嗰個人呢? 點教佢去加熱啲奶呢? 請各位指教

不如您去母乳餵哺個邊睇吓啦,個邊pro D,我都係係個邊睇吓睇吓咁學.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我希望可以餵到至少半年啦, 之前係餵全人奶嘅, 但而家已經唔夠奶喇, 所以變咗半人奶半奶粉, 唔知可以餵到幾時呢?

男爵府

我用Avent奶袋(唔出了)同Avent奶杯。

奶袋唔阻地方,不過帶冰奶出街會流,要先解凍入奶瓶。
奶杯阻地方,不過整齊,可直接配奶咀,不過每隻杯只可用5次,較貴。
奶瓶唔可以freeze,只可入雪櫃,奶只可存48小時。

泵完就分好一份份,否則人地唔知手尾好易攪亂,又易污染。

[quote]
fslwkl 寫道:
我都諗住as long as possible, but當我返工後要比人揍, 唔知到時仲可唔可以堅持到呢??-( 我未試過儲奶, 唔知應該點做? 用奶樽定奶袋好呢? 係咪要分開一份份比揍囡囡
該用戶已被刪除

大宅

醒目開學勳章

mrsmcdull & 茵茵
Thanks a lot.
BABY FACE          HONEY BABY

首頁

尾頁

跳至