產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

中醫幫我把脈,話我呢胎八成係仔,大家有無同類經驗??

係中醫主動話俾我聽,佢話駝仔or駝女脈象唔一樣喎, 可信性有幾高???我而家十七wks :-P :-P
我的肥仔Zachary was born on 24/7~4.045kg -->30/8~5.64 -->29/9~6.95kg

別墅

Re: 中醫幫我把脈,話我呢胎八成係仔,大家有無同類經驗??

我個中醫在我10wk時同我把脈就已經話係仔, 重快過婦科...結果真係仔.

男爵府

Re: 中醫幫我把脈,話我呢胎八成係仔,大家有無同類經驗??

No la. I've consulted Chinese doctor many times and she said that my baby should be a boy. But mine is a baby girl wow.

大宅

我就有這些經驗, 但我聽過, 喺健康院姑娘都講(閒話家常,要好fd才講), 把脈時男左女右, 邊邊強啲就生果個性別.
有料中醫師, 喺可以診bb的性別.

王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

我都試過睇中醫(當時18wk), 佢話男左女右,我左手脈象強,係男仔呢ka, 跟住去照超聲波,醫生都話呢胎係仔機會大d!!!!
但係我想生女喎!^^
:-(

男爵府

我上個胎把得準!
今胎未睇過中醫!

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

孖胎唔知點把呢?

首頁

尾頁

跳至