懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇媽咪,有左3個月bb,自己塊面面無血色架?

各位媽咪,
自從有左bb達2至3個月後,
個人開始面色蒼白,個樣十分殘,
比人感覺好似病人,
為什麼會這樣的,
我第一個bb時,容光煥發,皮膚又靚.
同現在第2個分別很大呢???

複式洋房

Re: 有冇媽咪,有左3個月bb,自己塊面面無血色架?

我有呢胎時(第2胎)頭4-5個月都係面青青,人人都以為我病呀..

大宅

我而家差不多3個月, 塊面青到好似鬼咁, 無曬血色... :-(

男爵府

D人直情以為我有病!!!!!!!!!!!

大宅

我都係第二胎, 已經6個多月, 但係d人成日都話我面青青, 都唔知點解???

洋房

下, 咁嚴重, 不如你地睇下中醫調理下啦, 我有睇緊

男爵府

咁你有冇驗吓會唔會真係有貧血呀! 可能要食番多啲補血既嘢先得喎!
豪豪媽咪 寫道:
各位媽咪,
自從有左bb達2至3個月後,
個人開始面色蒼白,個樣十分殘,
比人感覺好似病人,
為什麼會這樣的,
我第一個bb時,容光煥發,皮膚又靚.
同現在第2個分別很大呢???

別墅

我都係塊面黃黃無血色,好似有病一樣

大宅

我都係成日比人話我面青青! 可能係因為我訓唔好啦, 我先上個月開始就差不多day day失眠, 日頭出先訓到幾個鐘, 攪到我冇哂精神, 又辛苦!
我都想睇中醫呀, 有冇好介紹呢? 拜託!

複式洋房

我都係呀, 塊面仲瘦左好多....

而且好奇怪, 每晚九點幾開始就好口乾,
飲幾多水都冇用, 最慘係訓既時候就係咁起身"柯"夜尿....

may may :-D

複式洋房

我都係有3個月bb, 我有時訓到3,4點既時候就係起身柯尿尿,所以DOCTOR話11點後唔好飲咁多水,之後好咗咁. 塊面面無血色我之前試過,我媽媽話飲chicken soup,飲咗4,5次塊面面色好咗,個人冇咁累,你地可以試下嫁! :lol: :lol: :lol: :lol:

別墅

我就覺得自己好鬼殘囉...皮膚dry到不得了 :cry:

洋房

Barbie_jj 寫道:
我都係成日比人話我面青青! 可能係因為我訓唔好啦, 我先上個月開始就差不多day day失眠, 日頭出先訓到幾個鐘, 攪到我冇哂精神, 又辛苦!
我都想睇中醫呀, 有冇好介紹呢? 拜託!

我睇緊的中醫在油麻地區, 如地點岩你, 我才 pm 地址比你啦

好多人難懷孕, 或安胎都找他的

大宅

love_coo ,

油麻地我都ok呀, 因為我係九龍人! 唔該你pm個地址比我啦! thx! 咁果個中醫係咪大肚婆睇佢都ok架?

洋房

係呀, 好多大肚婆都睇他的, pls check pm

Barbie_jj 寫道:
love_coo ,

油麻地我都ok呀, 因為我係九龍人! 唔該你pm個地址比我啦! thx! 咁果個中醫係咪大肚婆睇佢都ok架?

男爵府

我依家有左3個月, 老公都話我面青青, 可能成日睡唔著, 唔夠精神, 可唔可以焗 d 紅"早"水飲架, 會唔會燥呢?

別墅

紅棗水時不防加d龍眼肉,會好味d..如果煲d豬膶薑湯都唔錯。不過其實bodycheck時,一切正常咪ok啦! :wink:

男爵府

phoebelimit

唔該哂, 雖然胎兒一齊正常, 但自己 d 面色同精神真係唔係咁好, 所以都係要補補佢

[quote]
phoebelimit 寫道:
紅棗水時不防加d龍眼肉,會好味d..如果煲d豬

首頁

尾頁

跳至