意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 382|主題: 151812

台灣溫泉旅館一問 ?

複式洋房

國民生產總值:159

台灣溫泉旅館一問 ?

請問北投春天或荷 豐館, 邊間好些呢?

或有沒有好溫泉旅館介紹?

thanks.

珍珠宮

國民生產總值:34750

Re: 台灣溫泉旅館一問 ?

我聽日會去北投春天lar!~
返黎話你知好唔好丫~
keke~

大宅

國民生產總值:4123

浸溫泉春天的確唔錯,佢重有個tea set嫁
不過,千期唔好去水都,
我試過貪佢有專車去,
點知到佢d環境都好舊又冇人,

我同老公留唔夠一個鐘就走

複式洋房

國民生產總值:159

hi carmenng17,

thanks.

hi pinpin,

記住返嚟報料.

thanks.

大宅

國民生產總值:1510

pinpin,
仲記得我嗎?
我依家住台北喎...點呀,台灣好玩嗎?
早d見到呢段野就可以睇下有咩料報比你啦.
hey,我個女2歲就黎4個月啦

大宅

國民生產總值:1306

11月媽媽,

i m planning to go to taipei in early-april w/ my son. this is the first time we go there ourselves, so i have quite a lot questions on the plan! could you please help out! many thanks in advance.

i want to stay in taipei for 4-5 days which includes 1-2 days staying in 溫泉旅館. i prefer the one is easy to go, w/ private hot spring but 半露天, and have good scenery ! do you have any suggestion?

for the accommodation in taipei, my budget is under HK$1k; 企理,潔淨 (因有小朋友同行) and nearby/easy to go to "xx夜市", any recommendation?

also, i wanna to watch 櫻花 (around April 12~16), do you think it is good to go to 陽明山, or any other good places?

lastly, except those places, any other "must go" places i miss out?

sorry for so many questions!!!

Justinmami

11月媽媽 寫道:
pinpin,
仲記得我嗎?
我依家住台北喎...點呀,台灣好玩嗎?
早d見到呢段野就可以睇下有咩料報比你啦.
hey,我個女2歲就黎4個月啦

男爵府

國民生產總值:7287

上次我住北投春天..我覺得佢幾好喎..不過..佢就冇私人半露天溫泉..而係唔記得有5個定6個既室外露天溫泉..不過..我個次見到有家人有兩個小朋友都不知玩得幾開心..
至於市中心方面,我就住天成..佢係捷運站(唔記得個名)同台北火車站附近...走個時行過幾個街口就係搭車去機場個D旅遊巴總站..交通真係幾方便..不過..唯一問題係D房好細下..冇乜空間比小朋友活動..

大宅

國民生產總值:1306

jollydophin,

is 天成 very old? 夠唔夠企理,潔淨(因有小朋友同行)?

另外, 公衆溫泉係咪可以穿泳衣?

Justinmami

jollydophin 寫道:
上次我住北投春天..我覺得佢幾好喎..不過..佢就冇私人半露天溫泉..而係唔記得有5個定6個既室外露天溫泉..不過..我個次見到有家人有兩個小朋友都不知玩得幾開心..
至於市中心方面,我就住天成..佢係捷運站(唔記得個名)同台北火車站附近...走個時行過幾個街口就係搭車去機場個D旅遊巴總站..交通真係幾方便..不過..唯一問題係D房好細下..冇乜空間比小朋友活動..

男爵府

國民生產總值:7287

Justinmami,
天成個外觀都好舊架..不過我聽過同事講佢入面新裝修過..我上年住過我覺得都ok/企理喎。之前有人都討論過..呢度

至於北投春天,浸露天風呂係可以著埋泳衣架...至於房內toilet入面亦有個位係可以浸溫泉架﹝其實只係外窗位置有個"龍"...咁放水可以望住街浸溫泉..不過我上次就冇試﹞...至於北投春天..我覺得都算幾高檔次,不過..裏面碰口碰面多數係香港人...

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.