意見反饋
義工
[2006年] 會幫 BB 買醫療保險/教育基金?

大宅

國民生產總值:4284

會幫 BB 買醫療保險/教育基金?

聽朋友講 bb 醫療保險要盡早買, 最好出世後十五日內買, 因如已知道的病就不包括在內, 當然一些先天病大部份保險已是除外.
你會幫 bb 响邊間買呀? 大家有無好提議?

禁止訪問

國民生產總值:1383

Re: 會幫 BB 買醫療保險?

大宅

國民生產總值:3092

我地都會同bb買 我都有聽過早d買會有好處 我本身就買'AIA', 不過我諗BB會跟我老同一間, 係'Prudential' 我見都跟得幾好

等待驗證會員

國民生產總值:106

我老公個舅父係做保險,佢叫我地過左半至一歲先好買,佢話早買好貴同有好多林嬸野唔保,等於白廢!!!

大宅

剛剛 check 了公司既醫療保險: 已婚員工可以保障埋小孩子由15日去到19歲 (如全日際學生可延長至23歲), 如果係噤樣, 係唔係可以唔駛自己買慳番做教育基金?

另, 你們會唔會幫bb準備教育基金, 跟銀行/保險公司同邊種形式好呢?

禁止訪問

國民生產總值:4400

陪月勳章

大宅

國民生產總值:3092

我都會check

大宅

Re: 會幫 BB 買醫療保險/教育基金?

有無人已經搜集了教育基金既package可以share?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.