論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

發現工人用屋企電話

當你不在家的時候工人偷偷用屋企的電話,你會覺得有問題嗎?
:-P

禁止訪問

Re: 發現工人用屋企電話

大宅

I can only find she has used the telephone but don't know how long for which call.

侯爵府

佢地多數用手提電話傾

男爵府

ansonbb 寫道:
I can only find she has used the telephone but don't know how long for which call.

買個電話有這個FUNCTION.不過最好係中文,免得佢識得DELETE CALL HISTORY.不過也可能會從他人學到.

其實,見不到,佢又可以做到我叫做的野,我就算啦...
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

大宅

我接受唔到架, 但係又控制唔到.................................. :cry:

侯爵府

ginnieginnie 寫道:
我接受唔到架, 但係又控制唔到.................................. :cry:

如果連d甘小的事你都接受吾到, 未來的兩年你將有排幸苦

你見吾到, 佢又做到你要求的野未算law

伯爵府

我可以接受佢o係我o係屋企時用屋企電話, but日抖得佢同bb, 就唔得.

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

只要唔係煲粥, 三兩分鐘就收線既, 咁我OK喎! 當然數量唔可以多啦! 反而如果佢匿埋打手提, 我仲唔鍾意!

別墅

你地有無諗過工人用僱主家居電話同佢d朋友聯絡,咁即等同將僱主既電話號碼外洩,我就極之唔高興喇,我係會warn個工人的,至於佢地用手提,只要唔好比我見到,而且又唔影響工作,我就可以乍盲.

總之一句,屋企電話黃左真係好麻煩的.

珍珠宮

如我個女睡午覺的時候用一陣都okay,但我都會同她講唔好太耐,如有事打來唔通就麻煩.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個賓姐都有趁我唔喺屋企時用電話, 不過佢識得避我唔喺屋企時先用我就廢事話佢(我係全職媽媽, 所以佢用到我電話機會都唔算太多), 但最嬲就係佢用完成日冚唔好個電話, 有時我買得多嘢想叫佢落嚟同我攞嘢就打唔通, 試過幾次要揾保安用保安電話叫佢落嚟攞嘢, 但我唔想開口叫佢"用完電話要冚好"哩啲說話,因為如果我咁講就好似明正言順咁俾佢用電話, 所以我最多呱呱嘈話個電話成日都冚唔好, 等佢自己醒目.

大宅

I was quite angry when I couldn't reach my maid at home for over 30 min but she always claimed that she didn't make any call.

So I enabled the tel service to display caller # and reject calls without caller # so that when my maid's friends call her, I can check against whether there's unknown callers and calls initiated by her. Besides, remember to toggle the display of your phone to Chinese so that she couldn't delete the records easily.

男爵府

我屋企係無電話既,佢剛剛黎時,我出左張電話卡俾佢($100),有次我老豆同我講佢一路抺野一路傾電話,跟住張卡好快無錢啦,咁我咪剷佢,話佢一個月已經用晒,電話費仲貴過我,跟住我都出多張卡俾佢,但係日日check佢有無傾電話羅,唔過份,我都隻眼開隻眼閉既!

首頁

尾頁

跳至