嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咳唔斷尾

我個小朋友已經咳了足足2個月, 日日都要食藥, 食抗生素, 我見到好心痛,
已經睇了幾個醫生, 好番唔夠幾日又咳過, 夠竟係咩事?
有無小朋友類似係咁?點先可以真真正正斷尾?

別墅

Re: 咳唔斷尾

你試下去買余仁生猴棗末,我公司個亞姐話以前佢bb睇醫生睇唔好買猴棗末食就好返晒你可以上呢到睇下啦
http://www.euyansang.com.sg/hk/general_info/zh_TW/index.php?user=F6a927f48902e9&isGuest=G

複式洋房

我既經驗係不是唔咳就即時停藥, 要食多起碼一日, 完全無咳才停藥, 如果有低燒加上咳禁耐,就要照肺,因為我個囡有一次咳左三個星期後仲有低燒,照肺後確定有輕微肺炎, 不過好彩轉左醫生食左擴生素後好番

複式洋房

My son was coughing for more than 2 weeks in January, but no fever, no running nose. Mostly at night. We didn't see a doctor, YuYanSang "Hau Jo San" didn't work that time. Wai Yuen Tong Chinese doctor suggested to use 川貝+鴨咀梨(no skin and seeds)+冇糖無花果 焞. After 3-4 days, no coughing at all.

首頁

尾頁

跳至