跳至

首頁

尾頁

洋房

有無人做左 "20周的大檢"?

20周的大檢: 好像是check bb的手脂, 腳脂, 內臟齊不齊及有無兔唇

知道在私家醫生做, 要千多元

我登記了東區醫院, 近21周都有 (我現15周), 不過唔知同私家有沒有大分別, 如沒有大分別, 便可慳返, 不做私家了

有沒有人東區 + 私家都做了, 請比些意見, 謝

公爵府

畀面勳章

Re: 有無人做左 "20周的大檢"?

唔知qe有無得做呢

大宅

你係咪講結構性u/s??
我今個monday啱啱係贊育照左, 只需hkd60, 姑娘好好人, 照左成15-20mins.

大宅

點解贊育冇叫我去照結構 gar?
我 21/2 (20w) 去贊育做產檢時,等我問吓姑娘先!

大宅

Will go to check on 10 Mar.

大宅

我喺廣華做咗,免費,照咗成半粒鐘 - 超聲波結構圖睇 BB 心,肝,脾,肺,腎,齊唔齊。不過睇唔到有冇兔唇果D噃!
你有上天堂的把握嗎?

禁止訪問

洋房

東區都約了我於20周時做, 不過我唔知同私家醫生check 的有什麼分別 (私家收一千元)

有沒有人於私家做了?

兔唇: 4d 才照到, 唔知幾多錢呢?

公爵府

畀面勳章

請問政府有無得做, 我在qe產檢.

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

除左c家, 公家有無得book?

c家要千幾蚊, 好貴!
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

民房

請問我19週約見醫生, 是否可一起做20週的大檢?

複式洋房

今日我在東區做了,e生會幫你照超声波,check 下bb的心,腎,腦仔,手仔及脚仔是否正常.全個過程約10mins

民房

將軍澳 ,

我今個Sat会去東區照喎! 不過全程得10min?? 点解其他人做30min? 有否不同?? 包唔包3 or 4D?? 收費嗎?

洋房

那部機不同平時的超聲波機, 我醫生 (余啟文) 都無得做, 說會 refer 同診所的 (尖沙咀) 醫生比我

故你要問下你的醫生了

梁小子 寫道:
請問我19週約見醫生, 是否可一起做20週的大檢?

洋房

10分鐘, 好像少了些

我朋友在私家做, 好 detail 的, 看bb4個心瓣, 腦水有沒有問題等.....

將軍澳 寫道:
今日我在東區做了,e生會幫你照超声波,check 下bb的心,腎,腦仔,手仔及脚仔是否正常.全個過程約10mins

洋房

我老婆二月十七號做左,19週做。
做照到係女女呀。

民房

Tonycheungkw,

恭喜晒喎!我第一次發現有男人於chatroom,你老婆都幾幸福喎,有你e個咁留意大肚婆情况嘅老公。男人都係钟意女多啲,我老公話想追到個女為止..... :lol:

大宅

我19週時o係將軍澳醫院做左啦!都照左幾個字時間,個醫生好詳細咁同我睇同埋講解,照左bb既四肢是否健全,度左大腿骨,肚圍,頭圍,睇左bb既4個心室有冇問題,脊骨有冇問題等等.所以,我諗我都唔會再book私家做結構性啦.

複式洋房

昨天剛剛20週,去了威院做大驗,樣樣OK呀. 不過只係由助產士照, 大約半粒鐘,佢會每個器官告訴你,不過都幾惡. haha..但好好彩,因為中大剛剛做緊research, 有免費3D照...hehe...好得意呀!!

民房

我十幾週左右在廣華做過 DETAIL CHECKING ,
不過麻麻地同埋都幾惡!! 沒有解釋最後話大概無問題。
我現有21週幾,所以已經 BOOK 明天在仁安醫院做多一次
DETAIL CHECKING ,雖然 $1300 貴了點但為了安心些!

首頁

尾頁

跳至