產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

肚痛/宮縮

昨晚瞓瞓下肚痛左五分鐘,都幾痛下架,位置係胃對落,之後就陰d陰d咁痛,今日食食下lunch都有痛,但位置就冇咁高,係肚中間左右,痛左1分鐘左右,我己經36週,這樣痛法,唔知係唔係宮縮,唔知正唔正常呢??

別墅

Re: 肚痛/宮縮

我前晚係個胃的位置痛可能腸都唔出奇,宮縮係個子宮好硬

男爵府

我有時都會陰陰痛一陣, 又會經常個肚突然硬晒 :cry:
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

子宮收縮一陣沒問題的.

男爵府

希望係啦, 最近見到咁多人早產, 都會擔心架
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

放鬆0的,你太緊張,你睇左醫生未啊你上次話有分泌.

大宅

我呢幾晚左右下腹痛,向左睡就左邊痛,人地話肚有氣會痛,有冇人都係咁呀?

男爵府

我睇左喇,醫生都話會有不規則既宮縮唔駛太擔心喎  如果係規則咁收縮就先要驚.....

我話比佢聽有d水質分泌,佢又話無問題...

我都唔諗喇!不過有時宮縮扯得太緊會有d痛囉∼
而且最近唔知係咪冷親個肚,個肚好多腸風....有時又會陰陰痛...唔係咁舒服!! :cry:
kakyu 寫道:
放鬆0的,你太緊張,你睇左醫生未啊你上次話有分泌.

大宅

傻太太,
你幾多週呀?會係邊生BB?
點解叫自己傻太太?我老公見到你個名都笑,問做乜咁話自己呀?

別墅

唔好太緊張該沒大問題,多0的同bb傾下計可就可以輕鬆些.唔好成日"型"住有野唔舒服,集中精神多些同bb溝通這都是胎教的一種.

別墅

buibui:

你有養兔仔架?我都有養架

男爵府

我23-24w喇~ 我諗住係仁安生 :mrgreen: 你呢??

哈哈.....因為我係咩都會驚餐飽既人, 老公話我傻傻地, 咁我咪叫自己傻太太囉....
buibui 寫道:
傻太太,

男爵府

我都知自己太緊張 依家都學緊放鬆d放鬆d~~ :mrgreen:
希望4個月快d過....快d到6月啦!!
kakyu 寫道:
唔好太緊張該沒大問題,多0的同bb傾下計可就可以輕鬆些.唔好成日"型"住有野唔舒服,集中精神多些同bb溝通這都是胎教的一種.

大宅

kakyu
我隻兔仔今年9歲啦,你呢?咩兔黎架?
我有時夜晚痛住睡唔到,都無食凍野,唔知點解咁多風!

別墅

buibui :
嘩!9歲啦!利害啊!平時佢食0的咩架?
我果隻4歲半到,賓尼兔.你隻兔兔好肥喔

大宅

kakyu
我開左個新話題俾兔兔lovers...去chat chat啦

大宅

傻太太 寫道:
我23-24w喇~ 我諗住係仁安生 :mrgreen: 你呢??

哈哈.....因為我係咩都會驚餐飽既人, 老公話我傻傻地, 咁我咪叫自己傻太太囉.... [quote]
buibui 寫道:
傻太太,
[/quote]

你應該好好享受呢個"honey moon"時期, 到左後期心情仲緊張, 出小小問題都驚餐死, 可能我自己陀得比較"lau 教", 好似樣樣都唔係太順利咁 :cry:
我都係緊張大師, 好難做到咩都唔諗, 但係愈諗愈嚇自己, 聽下音樂放鬆下.

大宅

我打算去養和,港島區都無乜選擇啦!如果唔係都會揀仁安,我識個醫生去仁安架!
我都好緊張架,要一早預備好我先安心,今日買左烚奶樽煲,已經有BB床,BB車,BB衫都一大堆人地俾既,不過未知仔OR女,黎緊會買埋沖涼D野,跟住慢慢執BB房,嘻嘻∼∼∼最期代係佈置BB房!會買個五桶櫃放BB衫!

首頁

尾頁

跳至