懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我做

男爵府

Re:

我都有一粒纖維瘤, 如果唔太大就無問題, 不過就千萬唔好食燕窩, 雪蛤膏, 同D參類保品! 仲有, 雞都食少D!唔駛擔心, 好普遍架
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

男爵府

Re:

elaine2006,

安胎藥應該係荷爾蒙, 同維他命B雜及葉酸唔同架喎! 我在懷孕初期都有食過安胎藥, 不過最緊要多D休息.

大宅

Re:

唔駛擔心架,定期睇醫生check住,休息多d,最緊要唔好食燕窩就得啦

大宅

Re:

唔使補住呀, 睇住醫生就無問題, 不過真係要多休息, 行少啲

大宅

Re:

我起初都有個水廇成5cm大同流啡, 水廇到中期開始消失, 醫生話好多孕婦初期都會有水廇, 係好普遍, 所以你不用擔心, 只要休息多D.

珍珠宮

好媽媽勳章

Re:

[quote]elaine2006 寫道:
我做

大宅

Re:

我都有小瘤, 上次小產後 check 到有左bb係會大架, 不過今次大肚, 一路 check US, so far 都又冇大 (touch wood) , 只要e 生 說不影響大肚, 唔使太擔心架. 幾時都唔好食雞同燕窩等有激素的東西好d. 可以食的是花膠啦.
反而流啡比較煩, 不過大人冇咩可以做, 只好多d 訓, 希望會小b 會日日 穩定, 祝安好 !

大宅

Re:

個瘤現時有1.63cm大(仲大過胎囊), 希望真係唔會影響bb生長, 唔通我上次小產就係因為呢個瘤, 而我當時日日都灌自已食波菜, 雞同燕窩, 又飲d我最怕鮮奶, 唔夠兩個月就無

大宅

Re:

我都有個朱固力瘤, 開頭都好驚, 次次做產檢醫生第一時間 check 個瘤, 因為都好大, 3 X 4 CM, 成隻蛋咁大, 不過到左 17 WEEKS 開始, 醫生己經無理個瘤, 一黎比較穩定, 二黎係個 B 大都睇唔到個瘤...

唔好擔心, 好多媽咪都有呢 D case, 如果醫生覺得無問題, 應該 okay

首頁

尾頁

跳至