自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我十多年前已開始光顧妹頭拉麵,最愛食生姜燒飯餐,食過十幾間分店,我熟悉到邊間咸D邊間肉硬D都分得出,但都欣然接受。

我們剛搬到寶琳十個月,去過十幾次新都城呢間妹頭拉麵嘅,我差不多次次都叫生姜燒飯餐。

呢次第二次輪到我出事,上週六晚,我同囝囝又去呢間妹頭拉麵,又叫生姜燒飯餐,好彩囝囝叫炒飯!

我等咗30-40分鐘,有催過,第一嬲是隔籬枱遲我10分鐘落單,都快我10分鐘出菜,即是我比佢出菜遲了20分鐘。

等咗35-40分鐘也 OK啦!生姜燒OK,但第二嬲是碗飯又硬又乾又微微暖,第三嬲麵豉湯好咸,兩樣哪嘢都異於平日。埋單過了15分鐘,嚟料,極肚痛,疴水瀉!好彩新都城Toilet多….

那晚我疴5、6次都是水瀉,都頂得住,第二日3次又是水瀉,第三四日又1、2次水瀉,惡劣程度比兩年前凱X麵包金黃葡萄球菌超標幾十倍,還要疴得辛苦幾十倍!咁計法,難道有乜菌超標幾百倍!?

心存厚道,第一輪老公在這間妹頭拉麵出事也忍了八個月無投訴,又愛又恨,我好想再幫襯佢,愛之者責,也知道是廚房的問題,不是樓面及品質的大問題,所以我不憤氣辛苦了四日三夜,也好想給他們管理層知道廚房出菜時間及令我肚疴三日的問題,順帶老公在八個月前的曱甴飯事件投訴埋。

但我氣憤卻是我投訴後的跟進......

mona0124  以我所知食物中毒要幾個鐘後先會疴0家喎,所以應該追溯返幾個鐘前食過咩  發表於 12-7-14 18:23
961123    發表於 12-7-12 18:50
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

版主 的帖子

味精???

侯爵府

好媽媽勳章

天氣都可能有影響

珍珠宮

畀面勳章

妹頭拉麵未聽過
等下集!!

961123    發表於 12-7-12 18:50
JM12  我都諗左一陣先諗到! 妹頭係間野個公仔!!!  發表於 12-7-12 17:42

男爵府

sasa0208 發表於 12-7-12 17:29
味精???
我對味精無敏感。

你說味精係店名? 咁答案是:Yes!
好失望......

sasa0208  店名呀  發表於 12-7-13 09:32

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:我十多年前已開始光顧妹頭拉麵,最愛食生姜

原帖由 Irene1121 於 12-07-12 發表
我十多年前已開始光顧妹頭拉麵,最愛食生姜燒飯餐,食過十幾間分店,我熟悉到邊間咸D邊間肉硬D都分得出,但 ...
等你。但佢有前科你仲會再去食我認為去醫院驗到佢食物有事,告佢對其他食客好點有厚度點,佢痾幾日無事,有些人頂唔順架

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

侯爵府

畀面勳章

下...我仲諗住去食...不過係屯門果間, 唔知會唔會一樣出事呢...

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好出名的味精多的味精拉麵,冇幫趁幾年,之前都好like,越黎越差,又貴,所以已經同佢絕交咗喇

男爵府

回覆:永然 的帖子

系咪味x???

jk923  我估係,個logo。  發表於 12-7-12 17:42

子爵府

水晶宮

樓主,你好d未呀?好在小朋友無事。

男爵府

BK Milk勳章

真係慘啊, 鄧你辛苦!

我都想知投訴完有咩跟進!

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

alphabetagamma 發表於 12-7-12 17:33
等你。但佢有前科你仲會再去食我認為去醫院驗到佢食物有事,告佢對其他食客好點有厚度點,佢痾幾 ...
委實,我無睇醫生,因我知藥理作用,而且我十年裡小病都無睇過醫生,不想在這次去睇醫生,也好彩今次都頂得住,不過事後諗返一額汗:如有大件事就麻煩啦!

男爵府

jk923 發表於 12-7-12 17:43
樓主,你好d未呀?好在小朋友無事。
疴到第四日清了,排毒完畢。
有心,謝謝!

好彩囝囝叫炒飯!無事。
如不,同佢死過!

P.S.: 抱歉各位,原本標題尾有寫 :食緊嘢慎入!
但顯示話重有位,Post了原來無位出埋呢句提示,Sorry!

男爵府

小楠 發表於 12-7-12 17:40
系咪味x???

男爵府

JM12 發表於 12-7-12 17:43
真係慘啊, 鄧你辛苦!

我都想知投訴完有咩跟進!
原來佢哋跟進就是無跟進!無承諾!

蔑視我疴得唔夠勁!?抑或我無見報?

我做過傳媒,亦都同壹仔合作見報過幾版。

我知創辦人是女人,心存欣賞,留有忍耐。

但今次好嬲佢哋,一次又一次失望!

又愛又恨,我好想再幫襯佢哋…..

panda1985hk  仲幫襯...你想排毒都唔洗用再搵尼間下話~
去食排毒味顏布啦  發表於 12-7-12 18:42

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:妹頭拉麵嘅厨大佬,你搞乜鬼!我肚疴咗三日!(食緊

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

回覆 回覆:Irene1121的帖子

我覺得果度食物退步好多什少去了

首頁

尾頁

跳至