意見反饋
義工

產前產後 今日: 3|主題: 241059

跳至
公司岐視大肚婆

複式洋房

國民生產總值:363

公司岐視大肚婆

各位我已有了五個月BB , 星期四公司攪春茗,公司認為我幫唔到手,無預我去, 連 OA, RECEIPTION, 都可以去, 我大肚又唔係傷殘, 我做會計,都無得去, 就算我真係幫唔到手, 都可以比個位我食, 咁現實, 我為了這樣哭了一場,感覺自己好似比人看唔起, 我大肚都唔想架啦, :cry: :cry:

男爵府

國民生產總值:5258

Re: 公司岐視大肚婆

咁都得?實在太過份﹗

大宅

國民生產總值:3455

乜公司呀....咁離譜

禁止訪問

國民生產總值:910

大宅

國民生產總值:1731

春茗唔係每個職員都可以去嫁咩? 如果我係你, 我一定出聲.

複式洋房

國民生產總值:363

公司話有幫手才有得食, 有獎抽,可能佢地覺得我無用啦 :cry: :cry:

大宅

國民生產總值:1230

告佢啦, 有搵d 機會証明佢地岐視你, 之後就寫信去平機會.
我試過啦, 玩下佢地都好, 岐視大肚婆咁衰都做得出.

大宅

國民生產總值:3455

生完都係搵定第二間公司好過啦...你公司咁對啲員工....記住攞晒啲福利先走呀

大宅

國民生產總值:1008

你老板是不是迷信的人?可能怕大肚婆冲到他?!又或者有所避忌.

禁止訪問

國民生產總值:1171

男爵府

國民生產總值:5885

2019新春慶豚圓 2019勳章

咩叫做有幫手先有得食呀, 你做會計既, 咁平時啲糧係邊個計架, 啲數邊個收架, 如果冇你佢地都冇糧出添呀! 啲人講埋啲咁冇良心既嘢既, 咁你公司既同事冇出聲架咩? 冇人會幫你架咩? 做唔做到嘢唔關大唔大肚事架!
好似我入嚟呢間公司做咗8個月就有咗, 老細冇唔鍾意不特止, 今年過年除咗雙糧之外, 仲出多一個月花紅比我, 又加人工, 咁就証明唔係大肚做唔到嘢, 只係有啲人用有色眼鏡睇嘢啫!

男爵府

國民生產總值:7280

咩公司黎架
咁冇人情味架

大宅

國民生產總值:4524

你老細咁賤格o既
3.315kg

大宅

國民生產總值:1148

mooncake3818 寫道:
春茗唔係每個職員都可以去嫁咩? 如果我係你, 我一定出聲.

同意

男爵府

國民生產總值:7003

咁的公司, 做唔做都吧啦.

大宅

國民生產總值:3535

你間咩公司呢ka?? 有無攪錯 :evil:

伯爵府

國民生產總值:15050

好奇怪呵, 春茗有咩要幫手喎. 我公司年年春茗都係admin攪既, 點解要咁多人攪啫 ?-( 嘜要好忙架咩 我公司大肚婆去食春茗大把人爭住同佢坐添 :lol:

別墅

國民生產總值:890

我公司都有岐視大肚婆, d阿姐成日俾說話我d同事聽, 又話叫佢哋唔可以大肚, 如大肚要申請等等, 但至於雙糧同花紅就好彩有出, 但如果再有下一胎, 都係唔好係呢間公司做, 因為一定會俾d阿姐講足一世!!!

伯爵府

國民生產總值:15505

使乜喊丫, 打份工之嘛.....

妳而家陀住間公司都咁對妳咯, 生完放晒產假再博炒轉過份好過啦. 唔好影響到bb丫.

不過大肚婆情緒真係比平時容易激動, 好易唸埋一便. 到第時生左, 主意力去左bb度, 妳就會"化"架o勒.

我都"化"左啦.

大宅

國民生產總值:2360

其實如果諗住生完就唔做的話, 要幾時同公司講架? 但又可唔可以拿產假先? 定係最少都要返工一個月resige和一個月通知, 真係好想知呀!
有平野賣: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.