嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

亞仔由上星期五開始痾,今日第五日啦!點算好?

亞仔由上星期五開始痾,今日第五日啦!點算好?

佢冇燒,一日痾四、五次爛屎,食都ok,只係冇平時咁好,
玩同訓都ok,精神都好好,只係有時話肚仔痛。

佢唔肯食藥,所以我遲遲都冇帶佢睇醫生,
大家認為點做好?我又驚睇醫生食埋

大宅

Re: 亞仔由上星期五開始痾,今日第五日啦!點算好?

我仔仔都係上星期開始痾, 睇著醫生話係腸胃炎,
食著幾日藥了, 到今天都總係痾 :-( :-(
醫生話會痾多兩日, 將d菌痾晒出來
我除了俾佢飲奶之外, 總會俾d葡萄糖水, 好像有好d,
你可以試o下, 不過最好都係去睇睇醫生

大宅

痾得多會缺水,去睇睇醫生。

複式洋房

睇醫生好D

子爵府

must see a doctor ah, 瀉o左咁多日, 腳都軟哂
唔c怕吃藥後會便秘, 只要瀉停了,藥就可停服
及期間飲多d水
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

別墅

別墅

咁細個,一定要睇醫生啦!唔睇點會好呀

禁止訪問

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

多謝咁多位

複式洋房

我囡囡新年係鄉下返香港都係痾了成個星期,第一天直情痾水,下面又紅又腫,幫佢清潔下面時,就發晒矛,見到佢o甘辛苦,真係心都實埋,後尾睇BK媽咪講,比佢食得清淡D,如白粥,吃兩三天,等佢D腸胃仔休息o下,煲米水佢飲,清o下D腸胃,如果無扭肚痛,都唔駛睇醫生,因為醫生祗會比D止肚痛藥給你,都係話等BB痾清晒D病菌就無事,如果仍然痾D好爛o既便便,就比佢轉飲一星期豆奶,因為肚痾時D腸胃對牛奶特別敏感,會一路止唔到痾,我由前開始比囡囡飲豆奶,第2朝已不再痾爛便,祗係比平時軟,所以我會KEEP住這星期比囡囡飲豆奶,才慢慢轉番飲開的奶粉!你試o下啦!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

肚痾係咪只可飲米水,寶礦力呢d ar,可唔可以飲湯ar(好清),仲有可唔可以食粉
p.s個b 1 years old已睇左醫生

大宅

我囝個醫生話要留意佢小便, 如果隔好耐先疴一次就可能已經缺水了

水晶宮

唔該晒咁多位

大宅

[quote]
babyhowie 寫道:

Kimuimoon,
你係米住土瓜灣架?
我地岩岩搬左去土瓜灣,唔知邊個兒科好

水晶宮

[quote]
Kimuimoon 寫道:
[quote]
babyhowie 寫道:

Kimuimoon,
你係米住土瓜灣架?
我地岩岩搬左去土瓜灣,唔知邊個兒科好

洋房

Howie 媽媽:
郭姑娘呀! 小BB點呀?我仔仔以前出牙都會肚痾,維持兩三天左右,飲了竹庶水就無事。不過如果持續多天就要看醫生,我們一直都看范榮昌醫生,(前St.Teresa), 很細心!
因為HOWIE而搬了往土瓜灣嗎?
祝Howie和BB健康快樂! 你和家人心想事成! :wink:

水晶宮

郭姑娘:

好開心係呢到遇到你!

Please check pm!!

別墅

my son's about 2.1 years old ,he 痾 during 2 weeks, so we take he see doctor and doctor recommend my son to drink the "been milk"and have some "white 粉" together with the been milk drinking around 2 weeks.

首頁

尾頁

跳至