意見反饋
義工
[2006年] 各位媽媽請問知唔知邊度有奶泵租?

複式洋房

國民生產總值:325

各位媽媽請問知唔知邊度有奶泵租?

thanks!

民房

國民生產總值:56

Re: 各位媽媽請問知唔知邊度有奶泵租?

我有一個piegon手動奶泵,只用過一次!!你有冇興趣丫??有就msn我 or 留e-mail

大宅

國民生產總值:1315

單張是在醫院取的, 在醫院時亦用過, 都幾好

請溜覽: 煒華

複式洋房

PETER太,

thanks!

洋房

國民生產總值:311

冇錯,我現在都租緊這牌子的機,好好用!

PETER太 寫道:
單張是在醫院取的, 在醫院時亦用過, 都幾好

請溜覽: 煒華
:-D myleung

大宅

國民生產總值:2563

me too! 我都係用佢架 !!

伯爵府

國民生產總值:17856

我都用medela既symphony, pump得好快呀!

大宅

其實用avent隻手pump 會比用電pump 可以pump多d架, 不過真係對手腕會好攰好攰, pump 多兩次你已經無力抱bb了。雖然我唔係好夠奶, 不過都要用電pump, 如果唔係將來有關節炎就死啦!!

複式洋房

門香
可唔可以話我知你點用租,同几多錢,有冇電話地址.

複式洋房

門香,係咩PETER太講架個度租,乜野牌子?

洋房

queenie120,

冇錯,我現在租緊medela的樂天型一號,藍色的,泵得多及快,不過配件就要自己買。它有幾間分店,你可以致電問下,23323366,www.meridianhk.com.hk, 有銅鑼灣、北角、尖沙咀、沙田、元朗、屯門分店。

洋房

還有,按金2000元,租用一星期200、一個月480、二個月720,若租滿一個月之後續租,則每月280。
其實都唔平,不過我覺得幾好用!

複式洋房

門香,唔該晒,其實我而家用緊手動個只,但泵得好少,同埋好幸苦,而我又唔係冇奶,所以想試下電個的會唔會好的

大宅

國民生產總值:3315

主要租奶泵有兩間,Ameda(康家醫療有限公司):24022188, Medela(煒華公司):23282662
醫院用Medela電動隻泵藍加黃色那款,我自己在醫院時用過,很舒服,即使那時只是初乳,也不會令我痛楚,流得也很暢順。但健康院提議我選Ameda,因為我bb唔肯埋身啜,我只可以泵或者搾,所以只得很少奶。姑娘說我這個情況Ameda比較好,,比Medela更舒適,而且它有個旅行裝可以在我上班時使用,但那款只可以買,所以我也在考慮用哪款。

洋房

若要出街的話,買一個都好,因為租的機比較大及重,只會留在家中做。現在我外出則用手泵,則比較慢,我都考慮買多過電泵,不租機了。

大宅

國民生產總值:1485

我有一個Medela電泵﹝乾濕電都得﹞,方便拎出街,用咗唔夠兩星期,喺荷花買架﹝$69x﹞,如果有媽媽岩用可平讓,有興趣就pm我啦。thanks!

複式洋房

買一個要几多錢?

大宅

如果去荷花買 medala 隻電動 mini pump (我用緊)係六百幾蚊。要買出租那隻樂天型(lactina)是$7000。
但隻mini pump 都幾嘈, 而且有時我覺得佢會唔夠力。不過就可以將來帶返工pump。昨天我pump 開到盡都好似無料到(無咩吸力), 以為自己無奶, 後尾唔順氣即再用 avent 手泵, 點知重可pump多 安幾出來。 但今天個電泵又回復正常吸力。所以我都考慮租番一兩個月(lactina)機。

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.