婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

虎到金來勳章

原文章由 colin1328 於 06-2-14 12:31 發表
各位好! 我最近得知有子宮肌瘤, 好唔開心, 所以新加入這個綱後獲益良多, 但我想搵個在呢方面有經驗的醫生詳細檢查下, 請問各位媽咪, 姊妹可唔可以介紹一下, 係精於睇子宮肌瘤或專長呢方面手術的醫生, 請幫下我, 謝謝 ...

請問各位 姊妹 -
1) 醫生有冇指明話 唔好食雞, 花膠, 豆漿等?

2) 子宮肌瘤會否變惡性腫瘤?

3) 究竟子宮肌瘤同其他瘤 如血瘤, 朱古力瘤, 水瘤, 纖維瘤 ... 有何分別?

糊塗生瘤人上:-(

複式洋房

pm 咗 dr 的資料給你

原文章由 colin1328 於 06-2-14 12:31 發表
各位好! 我最近得知有子宮肌瘤, 好唔開心, 所以新加入這個綱後獲益良多, 但我想搵個在呢方面有經驗的醫生詳細檢查下, 請問各位媽咪, 姊妹可唔可以介紹一下, 係精於睇子宮肌瘤或專長呢方面手術的醫生, 請幫下我, 謝謝 ...

複式洋房

原文章由 smartbebe 於 07-9-25 15:51 發表
pm 咗 dr 的資料給你

多謝你呀, 我的問題已經解決了, 我在4 個月前已做左手術, 而家好好!

大宅

我都有個3cm嘅廇......你哋d M有無越來越多....我多咗好多....日頭都要用特長....頂盡兩個鈡一定要換....如果唔係就一定過底....唔知関唔関是......有無人好似我咁呀.....

男爵府

我睇開個婦產科係周美仙醫生,她手術相當好,因為我想生bb就去睇佢﹝她都係不育科醫生〕,一睇之下就發覺我有1粒大、好多粒細,她話好大机會道至我好難有bb,所以要做手術,做完手術傷口又唔痛,第二日已經落牀,休息咗3個月就有咗啦,到現在開刀生bb都係找佢,都係手術一流,傷口又唔痛、傷口成一條線好靚,所以做婦科同產科手術我都試過,連我身邊朋友找她做手術都贊不住口,你都不防去睇吓又或者聽吓意見,tel-23322327!

民房

WhiteDaimond, I'm in the same case as you. I need to wear a night pad during the day and I need to change every 2 hours on the first couple of days of my period. I'm having surgery to take out the fibroids in Nov. I living in US, so sorry I can't recommend any doctors in HK.

男爵府

原文章由 colin1328 於 07-9-28 15:22 發表

多謝你呀, 我的問題已經解決了, 我在4 個月前已做左手術, 而家好好!

請問你最終在那個醫生處做手術?

首頁

尾頁

跳至