夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Deleted
該用戶已被刪除

Re: 分享

別墅

elmo&cookie 寫道:
我不會對男人有期望, 五個男人我爸爸, 老爺, 叔仔, 妹夫, 重有我老公個個都係好多藉口話要有私人空間, 佢地都唔係完全唔關心太太只係自已更重要, 我覺得人性當中男人發揮自私本色是無敵, 當然有好男人, 我見BK都好多太太好幸福,
但我阿媽,99, 妹妹,阿嫂, 我都算黑仔遇唔到......
所以你唔好失落, 大把人陪你, 女人都最好有私人空間,遇到這類男人一係以德報怨, 一係自私過佢

講得好好啊

呢句最應: "我覺得人性當中男人發揮自私本色是無敵".

別墅

有d男人成日話有私人空間,
我識得有個中同學朋友個老公,
一個月兩三次約出來食飯都講明唔可以帶老婆,
其實我都唔明, 帶同唔帶有咩分別,
佢自己唔想帶未唔好帶,
但點解一定要個個朋友陪佢唔帶老婆!
佢兩公婆有兩個小朋友, 分別4歲同2歲,
由一個泰傭照顧,
但永遠出外玩或旅遊都唔會帶小朋友!
係屋企永遠唔做家務,
我地去佢屋企, 問乜居然乜都唔知放係邊,
連普通dvd機都話唔識點較!
乜都問番工人~

但我朋友又就晒佢老公聽話到不得了,
有次仲話去旅行唔好帶仔女, 只係兩公婆去,
我當然唔應允, 我一定要帶bb一齊玩才安心!

複式洋房

"遇到這類男人一係以德報怨, 一係自私過佢"

比你一言驚醒夢中人 咁我知道要點對隻衰佬啦

男爵府

我沒有想到我是"以德報怨", 我沒有這樣用的原因是, 既然知道"自私"不好, 便不要做了, 就算老公自私, 都是他的problem, 我做人老婆/亞媽, 問心無愧便是了。
該用戶已被刪除

大宅

有感而發

今日有好多人安慰同問我:
問:你老公有沒有送花給你?你想o吾想收花?
我答:我希望永遠都收不到~因為第時一年會收到兩次...清明和重陽節~
6月19日 - QE - 男仔 - 第一胎!!出世: 3.34kg , 5個多月出牙仔, 6個月坐定定, 7個月扶床起身, 8個月......依家已經6 years 咯!!! o係 我心目中已是第一位.  

大宅

Re: 有感而發

Ansonmame 寫道:
今日有好多人安慰同問我:
問:你老公有沒有送花給你?你想o吾想收花?
我答:我希望永遠都收不到~因為第時一年會收到兩次...清明和重陽節~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我老公都冇送花比我, 剩比左張咭, 佢話諗唔到買乜喎. 嘻, 我都係剩買咭比佢咋

侯爵府

我MUG都無, 連講句HAPPY VALENTINE'S DAY都無, 不過我一D都無唔開心

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3 4 5