跳至

首頁

尾頁

男爵府

B仔在唔出世, 我怕會失去信心

我28號預產期, 呢幾日都會有M痛感覺, 有時有宮縮, 好痛啊, 都唔知B仔幾時至出世, 我呢派瞓得唔好, 肋骨同背部神經都好痛, 坐又唔係, 瞓又唔係, 我開始好驚, 驚自己到時無勇在生, 之前期待既心情所剩無幾拉, 有無邊位媽咪深感同受呢? :-(

大宅

Re: B仔在唔出世, 我怕會失去信心

queenly

您不用怕,應該感到開心,因為期待已久的小b將會出生。只要想着小b,甚麼痛都不怕。當我生完後,見到小b囝,已忘記生產的痛,因為這些痛不實在,而且很短。

男爵府

debmat:
多謝你安慰我啊, 我好羨慕你已經生完, 所以我想呢個日子快的來臨, 以免我越諗越驚, 呢派又成日無端端心情低落, 真係唔好受, 我想問下的媽咪通常BB會距離預產期幾奈出世呢?

大宅

唔會啦, 唔好咁緊張啦, 放假未呀?
行下企下啦, 壓住d神經所以痛je, 我重o左40磅, 成個米之連咁啦, 26號妹妹予產期, 都不知幾緊張.
我都訓得唔好ga, 訓幾個鍾就醒, 朝朝6點幾7點就醒, 咪仲好, 整早餐同老公一齊食, 佢返工我坐一陴又訓, 做下簡單家務, 上黎吹下水, 好快又一日啦~~
輕鬆d啦~~又3點幾啦~~
諗下今晚整乜食, 有排都冇得2人世界ga啦~~~

別墅

Dear queenly

我21號預產期, same feeling as you (sorry I can't type Chinese with this computer)... I hope baby can come as soon as possible!!!

大宅

我同你一樣呢!情緒開始有o的失控,我都好想呀B 快o的出世,無奈又冇辦法知佢幾時先肯出來...唉...最近我都成日M痛同埋宮縮,而且個肚已經好低,星期四覆診,希望醫生可以話我知,我好快生啦!(我o既預產期係2月26日)

男爵府

放心啦,到咗生時你就有信心同勇氣啦,再見到bb時咩辛苦都唔記得lu

男爵府

你都未到期 我預產係13/2, 但到今日都未有動靜, 我真想個BB快D出世,日日係屋企太悶啦! 2/16 checking 如咩動靜都無, 醫生寫信比我20號入院催生, 但都好心急 !!

Joyss

別墅

Dear Joyss

你會去邊度生呀? 健康院話如果我到期都未生, 會要我3月1日去qe入院催生, 唔知道會唔會好辛苦呢 ?

男爵府

jas602
我既預產期係28號, 一直以來我都好期待B仔既出世, 因為我覺得我會更加幸福, 但呢派太辛苦拉, 晚晚痛到無覺好瞓, 雖然依家無做嘢, 但都覺得好辛苦.
我重左25磅, 係好不容易至重左咁多, 之前個8個幾月都係重左15磅到, 個肚又細, 係呢一個月可能就黎生拉, 所以重得特別快, 而且個肚仔大左好多, 所以越黎越辛苦, 我無你咁勤力, 仲整早餐同老公一齊食, 佢起左身我至開始可以瞓得好的, 不過我都有整晚餐同老公一齊食

男爵府

magleeyy
你既預產期早我一個星期, 你都好快會挨出頭嫁拉, 希望你一切順利.

男爵府

omchung14
我既預產期係28號, 遲你2日, 感覺同你一樣, 但係BB幾時出世無人知道, 我今日去覆診, 個姑娘淨係話如果過左28號佢都唔出世, 咁就要寫紙催生拉, 所以我真係好希望佢快的出世.你係邊間生啊, 我係QE呀.

男爵府

joyss
放心拉, 你個BB應該會好快出世拉, 你都放鬆的個心情啦, 遲的等佢出左世你想得閒的都無可能, 到時你就會覺得日日都好疲累, 不過係值得既.

男爵府

我又係QE生, 唔知道我哋有無機會見到面呢?

男爵府

pingbaby
其實我都知道見到我自己既BB時應該覺得自己好幸福同埋覺得咩都值得, 只係好辛苦, 所以至.............多謝你.

民房

queenly,

唔洗咁心急喎, 我預產期係2月14日, 而家已經遲左一日, 我都好想佢快d出黎, 放假放左兩星期, 每一日都等, 但是就是無動靜, 痛又唔痛, 都唔知幾時先生到. 耐心d啦, 你仲有兩星期生到預產期呀!

大宅

25磅咪good lor, bb幾重呀?
放心啦, 訓到就訓, 我尋晚妹妹舞龍舞到點幾, 訓o左一陣, 5點去廁所就一路訓唔返, 因為佢又舞龍, 到7點幾整早餐, 9點唔夠先再訓....次次轉身都醒ga, 但我覺得呢個係女人必經的階段, 如果結o左婚, 有個好老公, 唔生bb, 會有d失色.
幫b仔改名未呀 ???我日日查字典, 仲勤力過讀書時, 不過仲未改到.......................
將d時間分配做第2d野啦, 時間好快過ga啦~~~
輕鬆d~~~~
queenly 寫道:
jas602
我既預產期係28號, 一直以來我都好期待B仔既出世, 因為我覺得我會更加幸福, 但呢派太辛苦拉, 晚晚痛到無覺好瞓, 雖然依家無做嘢, 但都覺得好辛苦.
我重左25磅, 係好不容易至重左咁多, 之前個8個幾月都係重左15磅到, 個肚又細, 係呢一個月可能就黎生拉, 所以重得特別快, 而且個肚仔大左好多, 所以越黎越辛苦, 我無你咁勤力, 仲整早餐同老公一齊食, 佢起左身我至開始可以瞓得好的, 不過我都有整晚餐同老公一齊食

複式洋房

totally agree!

複式洋房

HI, 各位等緊bb出世的媽咪:
我都係等緊bb出來呀,我預產期係26/2, 係廣華生,我而家都有你地的情形,訓得唔好,個肚久不久又好實及有d痛,星期五會返醫院覆診,睇下到時d姑娘點講!我都心急,希望我bb女可以快d出世,對生產的過程都有擔心!不過我係基督徒,我會將一切都交給神啦!在衪所定的日子讓bb出世啦!
大家努力,我地會好快見到我地的bb,那個生左了,就記住報喜呀!

大宅

queenly 寫道:
omchung14
我既預產期係28號, 遲你2日, 感覺同你一樣, 但係BB幾時出世無人知道, 我今日去覆診, 個姑娘淨係話如果過左28號佢都唔出世, 咁就要寫紙催生拉, 所以我真係好希望佢快的出世.你係邊間生啊, 我係QE呀.

我都係QE呀!咁到時咪有機會見到你o羅...

首頁

尾頁

跳至