親子旅遊

跳至
[本地] 深圳青青世界  

首頁

尾頁

子爵府

回覆:深圳青青世界

好近香港,值得一去。

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

shelleym 發表於 12-7-21 07:21
請問下天去適合嗎?我見好多活動是室外的

夏天真係會辛苦D!! 真係4野無頂!! mouth:
秋天好D!!!

珍珠宮

我去過兩次,一家四口。 我唔會用好唔好玩嚟形容,但係我覺得好relax。 嗰度無機動遊戲。 如果買套票,喺西餐廳食嗰個餐,好大份!

FatCatBaby    發表於 12-12-24 14:56

珍珠宮

同意樓上所講,暑假去會幾熱,同埋一定要住木屋。
我有blog寫過,不過唔知洗咗未,可send你睇吓!

如有其他問題可以再問, 希望幫到你!

男爵府

畀面勳章

回覆 dawnhu 的帖子

請問香港去, 坐什麼車較方便? 帶著3.5歲小孩.

珍珠宮

i take bus from Kowloon Tong MTR station to SZ Bay, around $45 each, very convenience

珍珠宮

去青青世界都好方便,喺九龍塘有直通巴士去深圳灣,過咗關坐的士都係$4x。 初時taxi去到青青世界山腳,仲以為已經到咗,好彩叫個司機再上高D睇睇,原來上到頂先至係, 如果唔係真係行鑊金。

珍珠宮

My blog

http://blog.yahoo.com/_HPH75HWM3 ... /%E6%97%85%E9%81%8A

onionpig  THX NICE TRIP^^  發表於 12-8-2 16:56

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我岩岩BOOK左8月中去~本身我同C6帶2個仔去~2個仔都係3歲左右~可以孖舖~四百幾蚊搞惦~包早餐~小朋友加早餐都係廿三十蚊左右一個
依家加左99一齊去~BOOK三人房~都應該夠住有餘~都係六百幾蚊
期待中

annpoon51  咁平,請問在哪裡訂?二人房夠四個人住嗎?  發表於 12-8-4 00:21

伯爵府

牛年勳章

我去過兩次
不過都係幾年前既事
果度係舊D , 但以咁平既價錢,係咁上下
無咩野玩, 只係RELAX下, 接觸下大自然

我係深圳灣搭的士去, 約$2X
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

CutieSo 發表於 12-8-3 13:26
我去過兩次
不過都係幾年前既事
果度係舊D , 但以咁平既價錢,係咁上下
想問下你點去深圳灣

伯爵府

牛年勳章

回覆 onionpig 的帖子

我係元朗搭B3去
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

依家去咪好熱 @@? 我都想帶阿女去 但怕真係好熱 秋OR冬天再諗

大宅

引用:回覆+onionpig+的帖子 我係元朗搭B3去

原帖由 CutieSo 於 12-08-05 發表
回覆 onionpig 的帖子

我係元朗搭B3去
元朗應該係搭B2p

公爵府

觀塘APM,鑽石山,油麻地碧街,嘉亨灣,有巴士去深圳灣口岸,
再坐20多人民幣TAXI便到

侯爵府

2018復活節勳章

好多謝樓主熱心分享,我孤漏寡聞...好少去大陸...最近正搵緊D平平..地嘅地方想去..渡吓假...

大宅

我現在已經係青青世界木屋區, 我是買4人套票 $1120, 包入場, 4小時釣魚, 1次陶瓷, 4人早餐, 4人牛扒餐 (不過我無去食, 是因為可以改去園林食飯, 每張可作 78元計算, 4張合共312元, 我們一四口吃了310元左右, 勁飽... 雖然設施有小小殘舊, 但都可以接受, 由其是木屋真係一定要去住住, 好特別. 小朋友好喜歡... 記得一定要買套票, 散買好唔化算... 因其他東西入場費都好貴..

公爵府

赤灣站落後仍需坐的士,
如步行約需半小時

大宅

回覆 #sausau# 的帖子

乜可以換去食園林餐? 我9月尾中秋去,我都試下先
如果經落馬洲去,在福田搭的士,唔知係睇錶比車費? 定說好一個價錢去呢?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Mjames 的帖子

我都係book咗中秋節去, 4人木屋! 我打算經深圳灣撘的士去!

首頁

尾頁

跳至