意見反饋
義工

家事百科 今日: 3|主題: 37004

哪隻保温飯盒/飯壺保温最好?

大宅

國民生產總值:1811

哪隻保温飯盒/飯壺保温最好?

如題?

洋房

國民生產總值:530

Re: 哪隻保温飯盒/飯壺保温最好?

前幾日我都見到有人問呢個問題(但我都吾敢買住)...尋日同阿女行西九龍先施,見到有好多隻牌子..,之前我聽人講(包括我亞嫂),話普遍保温飯盒/飯壺都係keep五個鐘到,我計返條數,阿女食飯時一定凍哂,最後我買左buppalo一隻專門載粥既真空保温大壼$131.1(但內胆冇膠盒架)...尋晚九時放d生米入去再揾滾水入去浸,今朝六時起身睇下熱吾熱....係....好熱既..仲变左粥Tim,起碼保到10幾個鐘温,咁阿女佢地下個月可以帶愛心飯壼喇..(佢地話學校d飯食到好厭喎..)

大宅

唔該晒! 但我試過裝水會保温時間長d, 如將飯翻熱後再放入壼, 時間會有分別, 無咁長 ?-( ?-( ?-(

大宅

國民生產總值:4298

tiger

洋房

國民生產總值:530

我諗如果擺入微波爐翻叮時加小小水先叮(因為咁樣熱d)同放入飯壺前用d滾水浸下個飯壺1-2分鐘先...效果係咪會好d呢 ?-(

大宅

我去試吓, THANK YOU

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.