意見反饋
義工

產前產後 今日: 6|主題: 241064

有沒有bb在掃風時作噴泉式嘔奶?

別墅

國民生產總值:588

有沒有bb在掃風時作噴泉式嘔奶?

我的bb有陣時會在吃奶後,作噴泉式嘔奶,請問咁樣有沒有問題?我很擔心呢? :-( :-(

男爵府

國民生產總值:9773

Re: 有沒有bb在掃風時作噴泉式嘔奶?

你有無一支奶分兩次或三次來餵呀!?? 即係飲一半, 掃咗風, 先餵埋個半, 再掃!!

複式洋房

國民生產總值:379

hym2005,

我阿b飲奶飲得好急,我已經分開兩次俾佢食,又會掃兩次風,但都會有你提到的情況。如果唔係次次係咁,問題應不大,佢即刻嘔咗出黎,總好過訓覺時嘔。

大宅

國民生產總值:3106

我bb都隔幾日就噴射式嘔奶,無錯係射唔係泉,可以噴到好遠,而且好多,問過醫生,佢話無問題,因為bb鼻仔塞左,食奶前要同佢"了"下等佢通番就好d!

複式洋房

國民生產總值:236

我大仔以前都係咁,仲差唔多次次都係咁,直至6個月大之後先好d,細仔就轉用左dr.brown奶樽,6個月之前都係嘔過1-2次奶

男爵府

國民生產總值:5078

之前亞女都試過, 直至3個月後就冇了, 你留意下個奶咀會唔會過快
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.