意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 241050

早上8時開刀生, 之前住唔住醫院好

複式洋房

國民生產總值:215

早上8時開刀生, 之前住唔住醫院好

我booked 咗在St. Paul 早上8am開刀生bb, 醫生叫我早一晚入院, 但我好想在家睡, 但醫生話如在家睡便要5am 到醫院, 他不想太趕. 其實, 早一晚入院又要比多一$$. 我家住灣仔, 比你哋會點做.
同埋, join 唔join package好? 因為st paul 開刀package 要7日6夜, 子似好長 好煩惱

大宅

國民生產總值:1296

Re: 早上8時開刀生, 之前住唔住醫院好

I had c-section at HK Adventist Hospital, booked 8 am... no need to stay ... just go there at around 6am...
I think staying home is much better.

複式洋房

國民生產總值:236

梗係朝早入好過啦,係醫院訓得唔好仲辛苦!join package應該會經濟d,你早dcall定7折的士好過啦

大宅

國民生產總值:2928

畀面勳章

更係係屋企訓啦!咁近飛的好快到,我上次開刀前一晚,緊張到訓唔著,3.4點我重係醫院到度緊,可能你都訓唔著呢!咁到時埋唔使早起囉!

複式洋房

國民生產總值:310

我一年前又係响St.Paul 開刀生BB, 我嘅意見係:

-早一晚梗係响屋企瞓啦! 慳D又好瞓D.....我果次雖然午前先開刀, 但其實早咗去都只係辦手續+等入房+等+等...

-Join package 好吖!响有護士湊住BB嘅情況下, 你會有充足時間休息, 回氣, 調養傷口(尤其係開刀)....時間唔覺長ga!

祝一切順利!

大宅

國民生產總值:1206

我arm arm先係st paul開刀生
又係約左8am
我join 左package, 之前一晚就入喇
星期四9pm之前入,個package係可以stay到下星期四12pm架喎
講真生左都唔會stay係醫院足7日啦
早一晚入同遲一晚入都無分別
係咪都緊張到訓唔到架喇~
係屋企反而仲擔心訓過龍添呀~

該用戶已被刪除

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.