婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

婦產科鄧遠釗~胡廣森~馮樹明醫生...

請問有無人可以比吓意見.....對於三位醫生的評價!哪位醫生好 開刀手勢如何....價錢又..... thank you.....
:-) :-) :-)

複式洋房

Re: 婦產科鄧遠釗~胡廣森~馮樹明醫生...

mayluk818 寫道:
請問有無人可以比吓意見.....對於三位醫生的評價!哪位醫生好 開刀手勢如何....價錢又..... thank you.....

鄧遠釗的口碑很壞, 脾氣不好.
其餘兩位不清楚.

洋房

胡廣森我陀女果陣搵佢做產前檢查,好好
馮樹明就最細心,我搬左屋之後每次的婦科檢查都睇佢,因胡廣森d booking 太full
鄧遠釗 我mummy聽朋友介紹去睇完一次,我問佢好唔好,佢話以後都唔會睇佢,話佢差兼似非禮博目蒙,開頭以為我mummy心理作用,點知之前有綱友post左段文章出黎同我mummy講返比我聽既請況差不多,我先知應該係真

大宅

Hi!Mayluk818,其實我也有你同樣的問題,胡醫生還是馮醫生好些。原本朋友介紹已睇緊胡醫生,但他的booking實在太full,好像作日感覺個肚不太舒服,想即刻睇胡醫生,奈何booking問題,便睇了馮醫生。因本身住元朗區,現在為了隨時有問題時可即刻見到醫生,所以現在選擇馮醫生。原本胡醫生順產在港安大約$22,000,開刀$31,000;而馮醫生港安順產大約$24,000,開刀$33,000;法國順產$20,000,開刀$30,000。以上已包醫生及住院費。

別墅

Hello!Yukie909:請問你是否決定找馮醫生?你開刀定順產?會唔會join package?你有無聽過佢開刀手勢好唔好?因為有D醫生手勢好但係無耐性,有D有耐性但手勢麻麻 麻煩你

大宅

其實都未諗定,因為我的預產期是九月,只不過之前有婦科病睇開佢,都覺得OK!我都想知佢接生如何?因為本身無朋友試過搵佢接生,所以都幾煩。Anyway,睇吓先啦,慢慢再做research。係呢!你住那區?預產期是幾時? :lol:

別墅

yukie 其實我未有bb,不過我己除時ready,我只是想找多D research!唔洗到有先周圍搵 我住係天水圍區,唔想產檢果時太過遠但係又想搵個好手勢嘅!本來想找鄧遠釗,因為我有朋友係佢道開刀,居然話傷口唔痛,重要話佢D朋友都係咁 不過上網睇又話佢唔好?都唔知點

大宅

哈哈!我以為自己係緊張大師,原來你重勁過我,anyway,keep in touch,祝早日成功!

別墅

yukie 你錯啦!我係超級緊張大師 兩條命嚟(口架)!keep in touch 啦....多謝你嘅祝福

大宅

我好耐之前都搵過鄧遠超婦檢. 唔會再去. 之後有了bb搵了胡醫生產檢同開刀生. 佢好好同細心. 不過book親起碼兩星期. 而且touch wood聽過唔係見紅都唔會打到尖的. 所以有急事想問可以打電話. 胡醫生有時間會覆.

大宅

鄧遠釗手勢好好的,我14年生大仔都是佢接生,現在剛做卵巢血瘤都是搵他做,一d都吾痛,他好專業的。

侯爵府

夏天玩到顛

我之前(05年4-9月)睇過鄧遠釗,佢勁少o野講,同埋真係檢查得令人好不安,
同網上post的情況一模一樣,而且好唔尊重d病人,檢查時將你個記錄卡放o係你大腿上當檯用,於是我中途轉o左睇第個,一句講晒睇完佢令我整個懷孕期蒙上陰影.

男爵府

Yukie909,

hi, 請問馮樹明醫生的地址&電話可以給我嗎? thanks

Yukie909 寫道:
Hi!Mayluk818,其實我也有你同樣的問題,胡醫生還是馮醫生好些。原本朋友介紹已睇緊胡醫生,但他的booking實在太full,好像作日感覺個肚不太舒服,想即刻睇胡醫生,奈何booking問題,便睇了馮醫生。因本身住元朗區,現在為了隨時有問題時可即刻見到醫生,所以現在選擇馮醫生。原本胡醫生順產在港安大約$22,000,開刀$31,000;而馮醫生港安順產大約$24,000,開刀$33,000;法國順產$20,000,開刀$30,000。以上已包醫生及住院費。

大宅

830mama,
地址:元朗青山公路65號豪景商業大廈地下
電話:2478 3966
:mrgreen:

男爵府

thankyou. :-P

830mama,
地址:元朗青山公路65號豪景商業大廈地下
電話:2478 3966
:mrgreen:

大宅

聽你們咁講可以試下搵胡醫生/馮醫生CHECK下

因為我打算係懷孕前同老公一齊做個檢查,吾知道佢地有無呢種服務,另外佢地收費貴吾貴的.

謝謝各位解答

昨日2人行....今後3人行

民房

我在法國醫院生,順産就要40,000
開刀就要50,000
同樣已包醫生及住院費

複式洋房

我以前都係睇鄧遠劍,其實佢經驗好好,我朋友本來睇好幾個婦科醫生都話要佢做手術,但係因為睇咗鄧醫生而無需做手術開刀,所以介紹咗比我,我想生bb有差不多2年都一直無,後來比佢check住3個月左右就成功咗,而生bb都係佢幫我的,手勢也不錯. 佢無料都唔會一個單位唔夠用,要變兩個,幾粒鐘d人都唔怕等.
不過就唔知係咪太多人睇佢,所以成日好似好趕時間咁,基本上好少野講或詳細解釋. 而d姑娘態度亦不好,驗查過程中無乜細心安排,好麻木機械式,令人唔舒服. 呢個又真係令人討厭的事實.
睇唔睇佢真係見介見智. 因為有時又唔可以單在態度上確定醫生的好壞. 有d中醫師好惡,但醫術好的咪一樣大排長龍.

首頁

尾頁

跳至