婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

請問有冇乳房水瘤資料

上年check到有乳房水瘤,最近發現好像大粒左,唔知有冇問題,有冇人知會唔會有變異
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

大宅

畀面勳章

Re: 請問有冇乳房水瘤資料

我前兩年body check時都check到有, 我醫生會幫我用針抽左d水出來, 然後拎去化驗, 之後個水瘤會枯萎左, 通常醫生都會幫人抽出來的, 你醫生無提讒咩?
最近我自已又摸到個, 今次我睇左另一個醫生, 佢refer我去睇專科. 我今個星期六會去睇. 我都問過醫生, 水瘤係點形成, 但係佢地都話唔知原因. 我有幾個朋友都有, 不用太擔心, 仲有水瘤生得好快,我而家果個係12月發現, 而家已差不多有2.xcm 啦!

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

Cheerfulfish
我是在上年做婦科檢查時check到的,因為當時仲係好細粒,醫生冇建議我抽水,但前2天沖涼時摸到大粒左(黎緊m,唔知有冇關係),已約醫生今日去睇,等我問下佢駛唔駛抽d水出來先.
唔該晒你呀 :lol:
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

大宅

想問水瘤同唔同纖維瘤, 我上個月去醫院割左粒纖維瘤la,大過粒波子小小ga, 醫生就話最好割law, 始終留係到又會痛個心會唔舒服, 雖然佢變化的機會唔高...

大宅

畀面勳章

唔好客氣! 不過最緊要拎d水去化驗, 得個安心呀, 我醫生話一般都是良性的.

Melmel2004 寫道:
Cheerfulfish
我是在上年做婦科檢查時check到的,因為當時仲係好細粒,醫生冇建議我抽水,但前2天沖涼時摸到大粒左(黎緊m,唔知有冇關係),已約醫生今日去睇,等我問下佢駛唔駛抽d水出來先.
唔該晒你呀 :lol:
:lol: :lol: :lol:

首頁

尾頁

跳至