想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

自己check到bingo後應該點做呀?

我琴日用棒棒check到bingo呀!但跟住應該去搵婦科定普通科e生check呢? 另外,應該點樣去政府e院排期呢?

侯爵府

Re: 自己check到bingo後應該點做呀?

1. 請你先不要緊張, 放鬆. 個 bb 知架!
2. 你可以去搵一個婦科 or 普通科再驗一次. Confirm 後, 醫生會比一張 懷孕証明書你. 因需要此 証明書去政府醫院排期, 另外有可能你公司亦需要你比張懷孕証明書.
3. 有証明書後就可以去政府醫院排期架啦. 你可以先搵出最方便你o既醫院, 打電話去問下. 幾點開始 "登記" , 要有什麼有用文件等等.

最緊要 Relaxxxxxxxxxx!!!!

有問題再上o里 問下 BK 姊妹喇! 呀! 仲有 恭喜你!!!!!

大宅

jjwmkk,多謝晒妳呀!我宜家真係好迷茫 唔知邊個c+e生好?我又無相熟喎!?請問妳有無介紹呀(最好九龍區啦)?另外,妳知唔知QE好D定廣華好D呀?

複式洋房

我上次個醫生就叫我最好有6至7個星期先去睇佢,
因太早去ultra-sound都照唔到住, 要耐心等等

首頁

尾頁

跳至