夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日熱到出汁,99要我仔

個仔番學時,我叫工人除佐羊毛底衫
剩係

大宅

Re: 今日熱到出汁,99要我仔

唔係呀化, 你有無叫佢自己試

男爵府

最慘

大宅

我奶奶都係件羊毛底衫係全天候嫁!

男爵府

你好聲好氣同你99講咁熱重加羊毛底會焗傷風架!佢都唔想粒孫焗親啦!
***南無阿彌陀佛***

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我以前個有個學生, 20多度氣溫:

個工人同佢穿: 白底衫+羊毛底+校服+冷衫+棉衲+校褸

個學生細個唔識講,又唔識自己除衫,熱到成日發脾氣,同佢家長講,家長話個工人唔聽,成日話凍。

翡翠宮

谷得濟都會病架 咁你應酬99底衫+羊毛底衫就唔使再著面衫, 佢一走左馬上同佢換衫

大宅

ringoivy 寫道:
谷得濟都會病架 咁你應酬99底衫+羊毛底衫就唔使再著面衫, 佢一走左馬上同佢換衫

但係咁喎, 有冇必要"應酬"佢呢?
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"
該用戶已被刪除

禁止訪問

大宅

不論99, 好多老人家成日話b仔無6月(b仔身體長期處冷的狀況), 細路仔又如何無6月. 見到啲topic覺得99或老人家好攪笑, 有啲老人家得個10度, bb就只著一兩件衫, 有啲老人家大熱天時都要個細路仔加件背心, 唔通依加bb和細路調換身體.
叫工人用手去試細路身體是否溫, 真的唔好靠覺得大風就喺凍, 好易焗傷風.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

子爵府

我99都係咁架,大風就話凍架啦,成日都話要著多d衫。
我老公就同我99講大風唔代表好凍架,如果想知bb凍唔凍可以摸一摸背部。

大宅

大宅

[quote]
codychan 寫道:
個仔番學時,我叫工人除佐羊毛底衫
剩係
該用戶已被刪除

大宅

2019勳章 好媽媽勳章

我奶奶又係咁, 佢以前湊落d孫 (而家9歲), 12/13度有著兩件才夠. 死未 !!??

而家湊我個仔都係咁, 但我費事頂撞佢, 我係度出左街就幫個仔除. 但平日就無計了.... 好煩 !
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

男爵府

唔得

男爵府

我仔番下晝的,試想想,今日12點幾係唔係熱到出汁呃,其實我又唔係唔同佢著衫,都

洋房

我同bb去街(氣溫20多度),我bb只著底衫加件長就面衫,但見到其他bb就著到成隻稯咁,仲要加頂冷帽?!?!他們多數也是老人家照顧,唔知係咪d老人家覺得冷所以以為bb也冷?

大宅

我99都係咁架,佢以為自己凍個孫都凍.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3 4 5