懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

擔心••不知怎麼辦••!__!

:-(
我老公病了••傳染了我••現在已有喉嚨痛的跡象••
現在不能食葯••怎麼辦呢??

我病了••又會否影響到 BB 呢••

現在已有了差不多八個月••實在很擔心呢••

請問有誰可幫幫忙呢?!.. :-(

男爵府

Re: 擔心••不知怎麼辦••!__!

唔係唔可以食藥架, 你可以睇返婦產科or普通科o既醫生, 最緊要比佢知道你陀緊bb, 咁佢地就會就住開藥架喇, 記住病向淺中醫呀!!

男爵府

唔使擔心, 先去睇醫生, 話比醫生聽你有咗BB, 佢會開D適
合你嘅藥比你嫁. 你飲多D水啦.
好多孕婦懷孕嘅時候都會感冒同喉嚨痛, 我都試過喇,
唔使怕嫁.

大宅

唔水擔心!多飲水、食吓橙會好 d,睇醫生啦!

我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

大宅

謝謝你們的回覆••

但我這樣一病,會對BB 有影響嗎?!

因我現在已差不多八個月了,實在很擔心•• :-(

子爵府

睡前用鹽水漱口, 跟住唔好再用水漱, 然後早D訓覺,
我馱阿B時都試過 get a cold and sore throat, 姑娘細細聲同我講唔好食panadol, 吃vitamin C 丸 is okay.
I got well in one day
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

別墅

唔洗驚, 個b都就足月出世囉, 你睇醫生佢都可能會開藥你食架啦. 休息多d, 飲多多水, 如果發燒就要睇醫生囉.
*如果你諗住叫你老公陪產, 你就唔好野病佢啦.*

大宅

這次是我老公野我呢••我已話了他幾次••

我第一次生BB,真係緊張••所以一病就唔知點算好••

多謝咁多位的意見,希望聽日好番再傾過••

別墅

pig0720

我都同你一樣,大約8個月的時候傷風,最初我都想唔食藥

等佢自然好,但其實咁唔係太好,你應該去你自己看開的婦

產科醫生看病,他會開一些不會影響bb的藥給你的。

現在我的bb已14日大了,她也很健康,完全沒有受到影

響呢!

快d去看醫生吧!

男爵府

男爵府

好簡單, 去睇醫生囉! 無問題架!

首頁

尾頁

跳至