自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

我bb一出世就好多頭髮,但係就亂到好似天竺鼠咁,前面軟但中間就又曲又硬,前面可以梳蛋撻頭,但中間好似軍佬咁。。老人家叫我剃光佢再生會靚d,但我接受唔到佢冇頭髮呀

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bb鼠 發表於 12-7-16 11:03
我bb一出世就好多頭髮,但係就亂到好似天竺鼠咁,前面軟但中間就又曲又硬,前面可以梳蛋撻頭,但中間好似軍 ...

no way!

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

珍珠宮

no

大宅

回覆:bb仔剃光頭髮再出返係咪會靚d?

係,我個女bb時都有,生出來頭髮好令

子爵府

我唔覺得係靚咗,相反我個女啲胎毛不知幾靚, 一產完再生番就粗同乾咗好多, 後悔過乜

伯爵府

好媽媽勳章

我bb d胎毛瞓到甩咗一撻撻咁,但係頭頂就又硬又曲,都唔知鏟唔鏟好

禁止訪問

子爵府

我2個囡都無~~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

NO
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我99都有咁講, 但我唔制, 剃頭怕整親佢.

大宅

畀面勳章

我囡都無,我怕新生出來會好粗。。
好开心

男爵府

NO!! 當年99成日叫我同個仔產, 我死都唔肯!! 我一直都用同一道理, 脫完毛D毛都唔會靚D啦, 反而更硬, 更粗....何況頭髮!! 宜家個仔D 頭髮真係好順, 好貼...

侯爵府

畀面勳章

我同個女剃左(親自操刀) 我覺得冇乜野
但重點係睇你自己接唔接受到囉...

伯爵府

回覆:bb仔剃光頭髮再出返係咪會靚d?

無乜頭髮果d就話剃下無妨,咁多頭髮咁可愛,梗係唔好剃啦!無科學根據會靚d。我仔無剃,d頭髮人人見到都話似女仔咁又幼又柔順。

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我囡bb時無乜頭髮,剃左再生番就多啲同靚啲!我都係親自操刀架!
I 大蚊豬   

男爵府

陪月勳章 畀面勳章

nono.. 上次聽產前講座..
個e生話冇e學根據..
同埋bb仔d頭髮.. 2歲左右就會換哂!
所以.. 我死都唔肯幫baby剪!

首頁

尾頁

跳至