跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 元朗邊間幼稚園好???

雖是說差

大宅

babykc,

你可唔可以將佢午睡的時間推遲呀..

我個仔係奶奶揍..我都唔係好知佢幾點訓晏覺

好似有時4、5點先訓...
訓醒食飯..
不過要睇佢幾點起身先得...
因為有時佢會訓到11、12 點先起身..
所以要4、5點先訓..

我諗呢d..我奶奶會搞掂..
我無乜點理佢訓晏覺的情況。

洋房

BabyKC,

我個女好耐無

大宅

係呀..我都係諗住讀上午班..會有多d 時間...
但我奶奶就想佢讀下午班..
因為佢驚佢唔肯起身返學...
所以編左佢下午班...佢都幾開心..

我起初以為佢返學頭果一個星期..要日日陪佢返學..
佢返下午...我就要請足成日假..
如果佢返上午..我就下午可以返工..
不過原來都係陪一至兩日..
都無咁驚..

別墅

lkfkitty,
我囝囝而家返n1am, 朝朝7點半就飲奶, 再換衫返學, 放學後食飯做功課洗白白再瞓就差唔多3點, 5點到起身再食下午茶, 晚上7點多吃晚飯, 夜晚就差唔多11點先瞓, 所以而家都唔知點算好, 俾佢晏d起身, 佢就可以4,5點先瞓, 但係又驚佢返學無精神, 佢又唔可以抱抱爸爸, 爸爸先返工, 如果俾佢5.6點先小睡, 晚飯又夜, 但夜奶又更夜, 所以都唔知點好.

大宅

BABYKC~~
哦..原來佢有返n1 am, 咁你就難就d..

我個仔都係係屋企,所以就d 時間好就d
我個仔依家就11點食夜晚餐奶,
食完奶就訓,不過就有時會夜d訓。

大宅

肖珍,生命,真光三間, 他們去年派位的結果如何?

子爵府

醒目開學勳章

[quote]
SauYee 寫道:
BabyKC,
我個女好耐無

洋房

Monster2,

你好,
想問o下你小朋友係讀國際班定係主流班o架?? 你o地30位
家長都煩緊?? 除o左成日叫家長報course之外, 可唔可以分享o下咩事呢? 因我仲諗住幫我仔女報哩間幼稚園添~~
唔該晒你~~

curious

[quote]
Monster2 寫道:
萊茵Sell 英文,係要你額外比錢報course,otherwise 上課沒有咩特別。學校唔見有額外support,出面比錢都有得報啦!

就係Sell 英文,所以每星期五通告通常都係叫你報course,一句講晒,比錢啦!有時過份到未到星期五都

男爵府

你地收到肖珍寄比你地o的自動轉帳信未呀? 你地小朋友編到第幾組呀 ? 我個個下幼三, A組呀
你快樂,所以我快樂 !!!

大宅

EVITALCM,
我都有收到信啦...
我個仔都係下幼三A呀...

男爵府

係呀 哈哈 ! 同班同學呀 ! 我個仔係梁海銘, 你呢 ? :mrgreen:
你快樂,所以我快樂 !!!

洋房

winnie_sh

你個女可以

大宅

我個女2歲幾, 今年9月讀K1.
我都煩緊.

生命收AM class
真光收PM class

我好鍾意真光, 不過又帶唔到佢返下午班. 排左轉上午又冇位.

珍珠宮

我想問吓

你地知唔知肖珍今年會幾時派application form??

thanks!

大宅

我個仔叫張文謙

evitalcm 寫道:
係呀 哈哈 ! 同班同學呀 ! 我個仔係梁海銘, 你呢 ? :mrgreen:

大宅

無咁快知道...
你大約六、七月打電話去問...

因為唔知佢幾時會改..

以前就2月先派表..但去年就提早左..
所以唔確定..要睇學校決定。

bobosweet 寫道:
我想問吓

你地知唔知肖珍今年會幾時派application form??

thanks!

大宅

[quote]
bobosweet 寫道:
我想問

子爵府

醒目開學勳章

SauYee 寫道:
PS: 仲要講故事呢.

係呀!晚晚仲要講故事架,有時就學校借果D書,有時就係商務買一本本好多個古仔,有時想佢快D訓就講老夫子,四格漫畫,又好笑,講10個好快手,但大部份都同佢臨訓玩Q & A,e.g1.小朋友唔准玩咩呀?佢答:唔准玩火,仲講對唔住,原來佢三歲前曾經入廚房用薄吹爐頭D火,依家知錯;又e.g2.問佢係街唔見o左媽咪點呀?佢答:企係度唔好走開,因為走開媽咪返黎搵唔倒我,見倒有姐姐姨姨話俾佢知唔見o左媽咪,媽咪電話係9xxxxxxx(佢兩歲試過係屯門百佳廣場自己行去睇魚魚,嚇到我C,果時教佢記住個No)
有時佢會問D大人唔會諗倒既Q & A,超搞笑,e.g3.佢問我:如果有人比糖我食話帶我去玩就唔得oY媽咪?咁如果我有糖請人食叫佢去玩得唔得呀?

大宅

winnie_sh

你個小朋友好得意喎...咁醒..

首頁

尾頁

跳至